Takaisin

Äänestä ja vaikuta!

Rakastetuista lastenkirjoista uusintapainoksia kirjastoille!

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta - etenkin lastenkirjallisuutta. Vanhemmat haluavat lukea lastensa kanssa samoja kirjoja, mitä ovat itse lapsena lukeneet. Haluaisitko sinä käydä Sannan kanssa lääkärissä? Tai tulisiko Mikko Mallikas teille lapsenvahdiksi?

Kirjastoissa monet vanhoista lastenkirjasuosikeista alkavat olla jo melko loppuun luettuja eikä korvaavia kappaleita aina saada kokoelmiin hankittua. Nyt onkin aika äänestää omaa lapsuuden suosikkiaan uusintapainosehdokkaaksi. Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa kirjallisuutta mm. Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä ja Teemu- ja Sanna -sarjaa. Yleisten kirjastojen ja Tammen yhteistyöhankkeessa halutaan kannustaa vanhempia, isovanhempia ja kaikkia aikuisia löytämään lapsuuden suosikkikirjansa ja lukemaan ja kokemaan niitä yhdessä lasten kanssa. Osallistumalla yleisten kirjastojen ja Tammen yhteistyössä tekemään kyselyyn voit vaikuttaa siihen, mitkä suosikeista saavat uuden elämän. Äänestyksen 10 suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata.

Tervetuloa siis osallistumaan yleisten kirjastojen ja Tammen yhteistyössä tekemään kyselyyn. Nettiäänestys on avoinna 3.-30.9.2018.

Äänestä ja vaikuta!