Takaisin

Äänikirjoja verkossa

Kirjastokortilla pääset kuuntelemaan äänikirjoja verkossa

Äänikirjojen kuuntelu on suositumpaa kuin koskaan. Vaivattominta se on suoraan verkosta vaikka älypuhelimella. Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella äänikirjoja verkosta kahdesta eri palvelusta. Lukemisesteisille on tarjolla myös Celian äänikirjat.

Suomenkielisiä äänikirjoja

Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella suomenkielisiä striimattavia äänikirjoja Ellibsin e-kirjapalvelussa. Äänikirjoja e-kirjakokoelmasta on tällä hetkellä noin 300 sisältäen pääasiassa aikuisten ja lasten tieto- ja kaunokirjallisuutta. Äänikirjat saa rajattua hausta valitsemalla Äänikirja (MP3) pudotusvalikkoon, jossa lukee Tiedostomuoto. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tätä linkkiä. Muista myös Ellibs-sovellus, jonka saat sovelluskaupasta.

Suoraan Ellibs-palveluun tai Linkki ohjeisiin

Vieraskielisiä äänikirjoja

Uutena palveluna on vieraskielisiä äänikirjoja tarjoava Naxos Spoken Word Library, joka sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain.

Suoraan palveluun tai Linkki ohjeisiin

 

Lukemisesteiselle tarjolla Celian äänikirjat

Celian kokoelmissa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa. Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin lukemiseste. Se voi olla esimerkiksi:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

Miten liityn asiakkaaksi?

Celian asiakkaaksi voi liittyä monen Keski-kirjaston kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Voit tarkistaa oman kuntasi kirjaston Celia-palvelut Celian karttapalvelusta (kelaa sivua ”Löydä lähin kirjastosi” -kohtaan).

Lue lisää palvelusta

PS. Muista myös lainattavat cd-äänikirjat ja Mp3-äänikirjat.