Takaisin

Elokuu tuo muutoksia

Muutoksia kirjastojen palveluihin elokuun alussa. Muun muassa chat ja uusi verkkokirjasto avataan. Omatoimikirjastoja avataan taas. Jyväskylän pääkirjastossa muutoksia palveluissa. Lue lisää.

Jyväskylän kirjastot

 

Lohikosken ja Vesangan kirjastot sekä omatoimikirjastot avautuvat 3.8.

Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteet siirtyvät talviaukioloihin maanantaina 3.8. ja poikkeusajan sulkujen jälkeen myös Vesangan lähikirjasto ja Lohikosken pienkirjasto avaavat ovensa. Pääkirjastoon pääsee jälleen aamusta klo 9 lähtien. Kirjastojen aukioloajat löytyvät kaupunginkirjaston ja Keski-kirjastojen verkkosivuilta. 

Omatoimiaika kasvaa aluekirjastoissa 

Samalla kun kaikki omatoimikirjastot avautuvat aluekirjastojen omatoimiajassa tulee muutoksia. Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa otetaan käyttöön pidennetty aamun omatoimiaika. Aluekirjastoissa omatoimiaika on 3.8. lähtien arkiaamuisin kello 8–12 sekä 19–21. Arkisin palveluaika kirjastoissa on kello 12–19. 

Lauantaisin aluekirjastojen omatoimiaika on aamuisin kello 8–11 ja palveluajan jälkeen kello 15–21. Sunnuntaisin aluekirjastojen omatoimikirjastoissa pääsee asioimaan kello 8–21. 

Omatoimikirjastoja voivat käyttää itsenäisesti kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska molempia tarvitaan omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä. 

Maksut palaavat

Myöhästymismaksut ja noutamattoman varauksen maksu palaavat ennalleen. Käteismaksuja otetaan taas vastaan, ja maksuja voi maksaa kirjastoissa toimipisteestä riippuen käteisellä tai kortilla.  

Tiedonhakupyynnöt hoituvat helpoiten verkkolomakkeella, joka löytyy Keski-kirjastojen verkkokirjastosta. 

Kirjaston asiakaspalvelukanavat monimuotoistuvat syksyn alkaessa. Kirjaston asiakaspalvelun tavoittaa tuttuun tapaan sähköpostitse ja puhelimitse sekä sosiaalisen median kanavien kautta. Uutena kanavana otetaan käyttöön Keski-kirjastojen yhteinen asiakaspalvelu-chat, jonka löytää elo-syyskuun aikana uudistuvan verkkokirjaston yhteydestä. 

Pääkirjaston palvelut uudistuvat 

Jyväskylän pääkirjaston itsepalveluaikaa lisätään. Ensimmäisessä kerroksessa itsepalveluaika on arkisin ja lauantaisin kello 9–10 ja muissa kerroksissa arkisin kello 9–12 ja lauantaisin 9–11.  

Asiakaspalvelupiste sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Pääkirjaston muissa kerroksissa asiakaspalvelu on jalkautunut tilaan. 

Pääkirjastossa varastonoudot muuttuvat varauksiksi. Jatkossa varastossa olevan kirjan voi varata muiden aineistojen tapaan verkkokirjastosta.  

Pääkirjaston musiikkitilat varattavissa 

Pääkirjaston musiikkiosaston varattavat soitonharjoitteluhuoneet sekä bänditila Komppi ja digitointitila ovat taas käytettävissä 3.8. lähtien, ja tiloihin voi tehdä varauksia.

Musiikkiosaston varattaviin tiloihin on pääsy arkisin kello 9–20. Lauantaisin soitonharjoitteluhuoneisiin pääsee varausta vastaan kello 9–16 ja Komppiin ja digitointitilaan kello 11–16. Musiikkiosaston varattavia tiloja voi jatkossa käyttää myös itsepalveluajalla. Asiakasta pyydetään ilmoittamaan varauksen yhteydessä, mikäli hän tarvitsee opastusta tilan käyttöön. 

Yhteistilojen käyttöä rajoitetaan edelleen lastenosastoilla 

Pienet asiakkaat ovat tervetulleita viettämään aikaa pääkirjaston lastenosastolle. Mukaan kannattaa kuitenkin tuoda oma lelu, sillä yhteiset lelut ja pehmot ovat vielä hygieniasyistä pois käytöstä. 

Pääkirjaston lastenosastolla myös satu- ja pelihuone Peukaloinen pysyy toistaiseksi suljettuna. Pelikonsolit ovat toistaiseksi poissa käytöstä myös Palokan kirjastossa.

Kinnulan kirjasto

Kirjasto on palaamassa normaaliin palveluun 10.8.2020 alkaen, jolloin mm. omatoimikirjaston palvelut otetaan jälleen käyttöön. Omatoimiaika on joka päivä, myös lauantaina ja sunnuntaina kello 7-21. Sisään pääsee kirjautumaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä henkilökohtaisella pinkoodilla.


Palveluaikoina henkilökunta on paikalla;

 • maanantaina, tiistaina ja torstaina kello 12-18,
 • keskiviikkona ja perjantaina kello 11-16.

Poikkeuksista ilmoitamme www.kinnula.fi ja www.keskikirjastot.fi

Huolehdithan omalta ja lastesi osalta siitä, että kirjastoon ei tulla sairaana tai nuhaisena, sekä käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää. Kirjaston  sisäänkäynnin eteisessä on käsidesiautomaatti, sekä sisätiloista löytyy käsidesiä. 

 

Konneveden kirjasto

Henkilökunnan palveluajat muuttuvat 3.8.2020 alkaen. Omatoimikirjasto ei toistaiseksi ole käytössä.

Uudet aukioloajat ovat:

 • Ma 14–18
 • Ti 12–16
 • Ke 12–16
 • To 10–14
 • Pe 10–14

Konneveden kirjasto on suljettu 17.-21.8.2020

Kyyjärven kirjasto

Palvelemme kesäajan hieman lyhennetyillä aukioloajoilla, jotta pystymme huolehtimaan tilojen siisteydestä ja turvallisesta asioinnista. 
Aukioloajat 1.6. - 31.8.2020

 • Ma 14–18
 • Ti 10–15
 • Ke 10–15
 • To 14–18

Omatoimikirjasto palaa käyttöön maanantaina 3.8. käyttösopimuksen allekirjoittaneille asiakkaille.Omatoimikirjasto on käytössä joka päivä klo 7–21. Ethän tule kirjastoon sairaana. Pidäthän myös huolta käsihygieniasta ja turvaväleistä.

 

Muuramen kirjasto

Asiakaspalveluajat 1.8.–31.8.2020

 • Ma ja To 11–19
 • Ti ja Ke 11–17
 • Pe 11–16

Omatoimikirjasto avoinna joka päivä 7-21 kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Muistattehan asioida vain terveenä, huolehtia hyvästä hygieniasta ja säilyttää turvavälit. Viihtyisää asiointia!

Asiakaspalveluajat 1.9.2020 alkaen

 • Ma-To 11–19
 • Pe 11–16

Omatoimikirjasto avoinna joka päivä klo 7–21 kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Syyskuun alusta alkaen Muuramen kirjasto palaa normaalikäytäntöihin eli mm. maksut kertyvät normaalisti ja otamme vastaan myös käteistä asiakaspalvelussa.

Toivakan kirjasto

Aukioloajat ma 3.8. alkaen ovat:

Palveluajat:                                 

 • ma klo 13-19
 • ti-to klo 12-16

Omatoimiajat:                           

 • ma klo 19-23
 • ti-to 9-12 ja klo 16-23
 • pe-su 7-23

                                                          
Kirjastotilat, asiakaskoneet ja kokoelmat ovat asiakkaiden käytössä.

Edelleen kirjastossa asioidessa tulee noudattaa suositeltuja turvavälejä ja hygieniamääräyksiä. Kirjastossa ei tule asioida flunssaoireisena.

Maksut: suosimme korttimaksamista tai kirjastomaksujen hoitamista verkossa.

Wiitaunionin aluekirjasto

Maanantaina 3.8. alkaen Viitasaaren ja Pihtiputaan kirjastot ovat auki myös omatoimisesti arkipäivisin ma-pe klo 7–21.