Takaisin

Kirjastot avaavat noutopisteitä

Tiedotteet kunnittain:

Hankasalmi

Joutsa

Jyväskylä

Jämsä

Kannonkoski

Karstula

Keuruu

Kinnula

Kivijärvi

Konnevesi

Kuhmoinen

Kyyjärvi

Laukaa

Luhanka

Multia

Muurame

Petäjävesi

Pihtipudas

Saarijärvi

Toivakka

Uurainen

Viitasaari

Äänekoski

 

Hankasalmella noutopiste käytössä pääkirjastossa

Saapuneita varauksia ja muuta haluamaansa kirjastoaineistoa voi saada kotilainaan noutoperiaatteella pääkirjastosta (Rantakalliontie 3). Pääkirjaston noutopiste on avoinna torstaista 7.5. alkaen arkipäivisin klo 10-16 toukokuun loppuun saakka. 

Noutopisteestä voi noutaa verkkokirjaston kautta omatoimisesti varattua tai kirjastolta erikseen pyydettyä aineistoa. Kirjapyynnöt voi toimittaa kirjastoon puhelimitse (014 2671 249) tai sähköpostitse (kirjasto@hankasalmi.fi). Varaukset ja erikseen pyydetyt aineistot voi noutaa, kun aineiston saapumisilmoitus on tullut asiakkaalle. Noudettaessa tarvitaan kirjastokorttia: kirjaston henkilökunta lainaa varatut aineistot asiakkaalle noudon yhteydessä.

Noutopiste on rakennettu kirjaston eteistilaan niin, että asiakkaat eivät pääse kirjaston tiloihin. Noutopisteessä saa asioida vain yksi ihminen kerrallaan. Kirjaston henkilökunta noudattaa yleisiä koronaan liittyviä hygieniaohjeita.

Joutsassa varausten nouto alkaa 13.5. pääkirjastossa ja 14.5. Leivonmäen lähikirjastossa

Varauksia voi jättää verkkokirjaston kautta tai soittamalla pääkirjastoon 11.5. alkaen puh. 040 358 0010 ja lähikirjastoon 14.5. alkaen puh. 040 763 6161. Myös sähköpostitse otetaan varauksia vastaan samalla aikataululla kuin puhelimitse: kirjasto@joutsa.fi, Leivonmäki: lahikirjasto@joutsa.fi.

Pääkirjastosta varauksia voi noutaa arkisin klo 10 – 18, lauantaisin noutomahdollisuutta ei ole. Lähikirjastosta nouto onnistuu ti ja to klo 13 – 19 ja pe klo 10 – 16. 

Kirjastotilat avautuvat 1.6. Tiedotamme tarkemmin lähempänä avausajankohtaa.

Jyväskylän kaupunginkirjaston varausten noutopisteet avautuvat perjantaina 8.5.

Jyväskylän kaupunginkirjasto avaa oviaan 1.6. alkaen, mutta varauksia pääsee noutamaan tietyistä kirjaston toimipisteistä perjantaista 8.5. lähtien.8.5.–28.5.2020 aineistovarausten noutoa järjestetään Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa, Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa sekä Korpilahden ja Kortepohjan kirjastoissa. Kirjastoiden noutopisteissä voi asioida arkipäivisin kello 12–18.

Toukokuun aikana auki olevissa kirjastoissa onnistuu ainoastaan verkkokirjaston kautta varatun aineiston lainaaminen ja lainojen palauttaminen.

Kirjastoautoista voi noutaa varauksia kesäkuussa. Lue lisää.

Aineistoa pääsee varaamaan verkkokirjaston kautta keskiviikosta 6.5. alkaen. Verkkokirjastossa aineiston noutopaikaksi voi toistaiseksi valita vain jonkin auki olevista kirjastoista. Mikäli asiakkaalla on varauksia muihin kirjaston noutopisteisiin, pysyy hänen varaustilanteensa ennallaan. Varausten noutoa suljettuna pysyvistä toimipisteistä ei valitettavasti voida tällä hetkellä järjestää.

Noudettavissa olevista varauksista lähetetään asiakkaalle sähköposti- tai tekstiviestimuistutus. Varausta ei kannata lähteä hakemaan ennen viestin tuloa.

8.5. alkaen asiakkaat voivat avoinna olevissa kirjastoissa asioidessaan

 • Palauttaa aineistoa palautusluukkuihin ja palautusautomaatteihin kello 12–18
 • Noutaa verkossa tehtyjä varauksia omatoimisesti varaushyllystä
 • Lainata varaamiaan aineistoja omatoimisesti lainausautomaatilla

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi asiakkaita pyydetään myös muistamaan kahden metrin turvaväli kirjastossa asioidessaan ja välttämään kirjastossa asiointia flunssaoireisena.

Ks. lisäohjeita kirjastossa asioimisesta ja verkkokirjaston käytöstä.

Muut kirjastopalvelut pysyvät suljettuina

Vaikka varausten noutamista järjestetään, kirjastotilat eivät ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle. Kirjastokäynnille ei siis kannata tulla vielä koko perheen voimin. Lehtienlukusalit, kokoelmahyllyt, asiakastietokoneet ja wc-tilat eivät ole vielä vapaasti käytettävissä. Kirjastotilat saadaan Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti avata kesäkuun alussa.

Toukokuun aikana kirjastoissa ei myöskään järjestetä asiakaspalvelua tavalliseen tapaan, joten aineistojen varaaminen tiskiltä ei onnistu. Kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa opastaa lainausautomaatin käytössä.

Mikäli asiakkaalta puuttuu verkkokirjaston käyttöön tarvittava PIN-koodi, voi koodin noutaa avoinna olevasta kirjastosta. Jos kirjastokorttiin on liitettynä sähköpostiosoite, saa koodin hankittua omatoimisesti suoraan verkkokirjaston palvelun kautta.

Maksuista ei tarvitse vielä huolehtia

Kertyneitä maksuja ei toukokuun aikana peritä, eivätkä kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen. Kirjastojen sulun ajan lainassa olleet kirjat voi siis mahdollisuuksien mukaan palauttaa johonkin avoinna olevista kirjastoista, mutta ylimääräisiä myöhästymismaksuja lainoista tai noutamattomista varauksista ei vielä kerry.

Kirjastoissa ei voi toukokuun aikana maksaa kertyneitä maksuja. Verkkokirjaston kautta maksujen maksaminen onnistuu tavalliseen tapaan.

HUOM! Verkkokirjaston lainaustoimintoa päälle kytkettäessä palvelu lähetti automaattisesti muistutuksen ennen koronasulkuja erääntyneistä lainoista. Maksuja ei kuitenkaan vielä toistaiseksi kerry, vaikka laina olisi erääntynyt.

Uloslainaamiseen Jyväskylässä avattavat kirjastot:

avoinna arkisin kello 12–18

Jämsän pääkirjasto avautuu varatun aineiston lainausta varten 11.5.

Jämsän pääkirjasto aloittaa maanantaina 11. toukokuuta aineiston noutopalvelun niin, että asiakkaat voivat lainata varaamaansa aineistoa sekä palauttaa lainojaan. Asiakkaille ei toukokuun aikana ole pääsyä itse valitsemaan aineistoa kirjaston hyllyistä. Varausten teko verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi on tauon jälkeen taas mahdollista.

Asiakkaat voivat myös ottaa yhteyttä kirjastoon, mieluiten sähköpostilla kirjasto@jamsa.fi tai puh. 040 712 2503 ja pyytää henkilökuntaa keräämään aineistoa noudettavaksi.

Pääkirjasto on toukokuun ajan avoinna ma-ke 10-9, to-pe 10-17, la suljettu

Asiakastyöasemat eivät ole käytettävissä eikä kassapalvelua ole.

Asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan, jotta ahtaassa tilassa voidaan toimia turvavälejä noudattaen. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsihygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä. Mikäli asiakkaalla on sairastumiseen viittavia oireita, kirjastoon ei pidä tulla. Kirjaston asiakaspalvelutiskiin on asennettu muovipleksi.

Omatoimikirjastot Kuorevedellä ja Länkipohjassa avataan 1. kesäkuuta. Kirjastoauto Severus aloittaa liikennöinnin niin ikään kesäkuun alussa.  Jämsän keskustassa sijaitseva lehtilukusali on myös suljettu toukokuun loppuun saakka.

 

Kannonkoskella varausten nouto alkaa 14.5.

7. - 13.5. kirjoja voi palauttaa ulko-oven palautusluukusta ja kirjoja voi varata verkkokirjastossa

14.5. alkaen OMATOIMIKIRJASTO avautuu varausten noutamista ja kirjojen palautusta varten, mutta muut osat kirjastosta on edelleen suljettu

1.6. alkaen kirjasto avautuu normaaleilla aukioloajoilla ja noudatamme myöhemmin ilmoitettavia turvaohjeita

Karstulassa varausten noutopalvelu 11.5. alkaen

Ennalta varattua aineistoa voi noutaa kirjastosta ma ja ke klo 12–19, ti, to ja pe klo 12–16. Helatorstaina 21.5. noutopalvelu on suljettu. Ke 20.5. palvelu on avoinna klo 12–16.

Aineistoa voi varata verkkokirjastossa (keskikirjastot.fi), puhelimitse (044 459 6635) ja sähköpostitse (kirjasto@karstula.fi).

Asiointialue on rajattu siten, että asiakkaat pääsevät ainoastaan varaushyllylle sekä lainaus- ja palautusautomaateille. Henkilökunta on paikalla ohjaamassa asiakkaita. Erääntyviä lainoja voi palauttaa palautusautomaatilla tai ulkona olevaan luukkuun.

10 henkilön kokoontumisrajoitus koskee myös kirjastoa. Asiaton oleskelu kirjaston tiloissa on kielletty. Lehtilukusali ei ole käytössä.

Jos kuulut riskiryhmään, suosittelemme, että pyydät läheisiltäsi apua varausten noutamisessa. Mikäli tämä ei onnistu, ota yhteyttä kirjastoon, niin hoidamme asian erityisjärjestelyin.

Keuruulla varausten nouto mahdollista 7.5. alkaen

Koronarajoitusten osittaisen purkamisen vuoksi varausten nouto Keuruun ja Haapamäen kirjastoista on mahdollista to 7.5. alkaen

Keuruun kirjaston asiointiajat
viikko 19:

to 7.5. klo 10-19

pe 8.5. klo 10-17

la 9.5. klo 10-14 

lisäksi pe 8.5. klo 7-9 riskiryhmien oma asiointiaika, jolloin sisään päästetään vain yksi henkilö kerrallaan

viikosta 20 alkaen:

arkipäivinä klo 10-17

Riskiryhmien asiointiaikaa perjantaiaamuisin jatketaan kysynnän mukaan.

Haapamäen kirjaston asiointiajat toukokuussa

to 7.5. klo 12-17

pe 8.5. klo 10-15

ma 11.5. klo 12-17

ti 12.5. klo 10-15

ke 13.5. klo 10-15

To 14.5. alkaen kesäkuun alkuun saakka asiointi on taas suljettu, koska oppilaat palaavat lähiopetukseen ja ylimääräistä liikennettä koulun tiloissa on vältettävä. 

Varauksia voi itse tehdä verkkokirjastossa. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Jos omatoiminen varaaminen ei ole mahdollista, voit myös ottaa kirjastoon yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella ja pyytää varaamaan tai etsimään valmiiksi toivomaasi aineistoa. Kaikissa tapauksissa saat tekstiviestillä saapumisilmoituksen, kun varauksesi on noudettavissa. Voit myös pyytää läheisiä hakemaan varaukset puolestasi omalla kirjastokortillasi.

Kirjastotilat ovat suljettuina 1.6. saakka muuten kun varausten noudon osalta. Lehtilukusali ja asiakastietokoneet eivät ole käytössä, eikä hyllyille ole mahdollista päästä itsenäisesti etsimään lainattavaa. Myös wc-tilat on suljettu. Palvelupisteelle päästetään vain yksi asiakas kerrallaan, ja jonotuksessa ja muussa toiminnassa noudatetaan suositeltuja turvavälejä ja hygieniamääräyksiä.

Kirjastotilat ja Pohjoislahden kirjasto aukeavat ja kirjastoauto palaa reitille ma 1.6. alkaen. Tästä tarkemmin tietoa lähempänä. 

Varaukset ja uusinnat verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi, tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Meihin saa yhteyden sähköpostilla kirjasto@keuruu.fi / kirjasto.haapamaki@keuruu.fi sekä puhelimella 0400 190 540 (Keuruu) ja 0400 227 090 (Haapamäki)

Kinnula aloittaa aineiston uloslainaamisen tiistaina 12.5.

Kirjaston tilat pysyvät suljettuna 1.6.2020 saakka. Uloslainaaminen mahdollistaa etukäteen varatun aineiston noutamisen.

 • asiakas voi tehdä aineistovarauksia suoraan Keski-kirjastojen sivulta omilla tunnuksillaan
 • asiakas voi myös pyytää aineistoa sähköpostilla kirjasto@kinnula.fi tai
 • puhelimella 044 4596259 ma-pe klo 10-16 välisenä aikana
 • kirjaston henkilökunta lainaa aineiston asiakkaan kortille ja pakkaa kassiin
 • tekstiviestillä tai sähköpostilla lähettävässä saapumisilmoituksessa neuvotaan ottamaan yhteyttä kirjastoon, jolloin sovitaan aineiston hausta tiistaisin klo 10-14 ja torstaisin klo 12-16, helatorstaina 21.5. palvelua ei ole
 • varaukset noudetaan kirjaston eteistilasta, johon pääsee pääovesta aiemmin sovittuna aikana
 • aineiston palautukset jätetään eteisessä oleviin muovilaatikoihin

Kivijärven kunnankirjasto aloittaa aineiston uloslainaamisen maanantaina 11.5.

Kirjaston tilat pysyvät suljettuna 29.5.2020 saakka.

Kirjasto aloittaa aineiston uloslainaamisen maanantaina 11.5.2020. Uloslainaaminen tarkoittaa  etukäteen varatun aineiston noutamista ja pika-asiointia (lainaaminen) tiettynä kellonaikana, ovikelloa soittamalla ja eteisessä odottaen, kun henkilökunta palvelee.

 • asiakas voi tehdä aineistovarauksia suoraan Keski-kirjastojen sivulta omilla tunnuksillaan
 • asiakas voi myös pyytää aineistoa sähköpostitse kirjasto@kivijarvi.fi tai 044 459 7870 ma-ti, to-pe klo 11-16
 • varausten nouto ja pika-asiointi tapahtuvat siten, että asiakas soittaa kirjaston ovikelloa ma-pe klo 12-15 ja odottaa ulkona tai eteisessä, kun henkilökunta lainaa aineiston
 • palautettava aineisto palautetaan palautusluukkuun

 

Konneveden kunnankirjastossa aineiston varaaminen ja lainaus on mahdollista 6.5. alkaen

Toimi näin:

1. Varaa aineisto verkkokirjastossa tai ota yhteyttä kirjastoon ja tee tilaus. Poimimme haluamasi kirjat, äänikirjat, elokuvat tai muun materiaalin.

2. Sovi kirjaston kanssa aineistopakettisi hakuaika arkisin kello 10-16, puhelimitse 0401984003 tai sähköpostitse kirjasto@konnevesi.fi.

3. Kirjaston henkilökunta lainaa ja pakkaa varaamasi aineiston. Voit hakea kassin kirjaston ulko-oven edestä sovittuun aikaan.

4. Palautukset tehdään edelleen palautusluukkuun. Ulko-oven edestä vain lainatun aineiston nouto.

 

Kuhmoisissa etukäteen varatun aineiston noutopiste avautuu torstaina 7.5.

Kuhmoisissa etukäteen varatun aineiston noutopiste avautuu torstaina 7.5. Avoinna ma – pe klo 12-17. Varatut aineistot voi noutaa seuraavana päivänä ilmoituksen (tekstiviestin) saapumisesta. Varatut aineistot on löydettävissä hyllystä omalla sukunimellä ja aineistoissa on jo eräpäiväkuitit valmiina.

Varaukset pyydetään tekemään ensisijaisesti netissä, mutta varauksia voi tehdä myös puhelimitse 040-359 4542.

 

Kyyjärvellä varatun aineiston noutopalvelu alkaa maanantaina 11.5.  

Voit tehdä aineistovarauksia verkkokirjastosta (www.keskikirjastot.fi) omilla tunnuksillasi. Voit pyytää aineistoa myös sähköpostitse (kyykirja@kyyjarvi.fi) tai puhelimitse 044 459 7060 kirjaston palveluaikoina.

Kirjaston henkilökunta lainaa aineiston asiakkaan kortille. Saapumisilmoituksen saatuasi voit noutaa varaamasi aineiston kirjaston ulko-ovelta, ovikelloa soittamalla.

11.5. – 31.5.2020 palvelemme:

Ma klo 14 – 18
Ti - To klo 10 – 14

Kirjaston ulko-oven vieressä on palautusluukku, johon voit palauttaa aineistoa.

Valmistaudumme palvelujen laajempaan avaamiseen 1.6. alkaen. Tästä tarkemmin tietoa lähempänä. 

Laukaan kirjastot avautuvat varausten noutoon 8.5.

Perjantaista 8.5. lähtien asiakkaat voivat lainata automaateilla varauksiaan sekä automaatin läheisyyteen asetettuja uutuuskirjoja ja liikuntavälineitä.
Asiointi tapahtuu itsepalveluperiaatteella, mutta tarvittaessa henkilökunta opastaa asiakkaita. Lainat palautetaan palautusluukkuihin. Käteismaksuja ei vastaanoteta.

Palvelu on käytössä pääkirjastossa
ma-to 11-19
pe 10-17

sekä Leppäveden ja Lievestuoreen lähikirjastoissa
ma, ti, to 13-19
ke, pe 10-15

Uusien varausten teko on jälleen mahdollista, varaukset tehdään verkkokirjaston kautta www.keskikirjastot.fi. Varaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Asiakaspalvelua kirjasto antaa sähköpostitse ja puhelimitse (pääkirjastossa puhelimitse klo 9:stä lähtien ja lähikirjastoissa em. palveluaikoina.) 

Kirjastossa asioidessa tulee noudattaa hygienia- ja etäisyysohjeita.

Muu kirjastotilojen käyttö (lehtilukusalit, asiakaskoneet, kirjojen haku hyllyistä, omatoimikirjasto jne.) ei ole vielä sallittua toukokuussa. Myöskään kirjastoauto ei liikennöi.

Kirjasto noudattaa valtioneuvoston linjauksia ja valmistautuu palvelujen laajempaan avaamiseen 1.6. lähtien. 

Luhangalla otetaan toukokuussa vastaan palautuksia ja hoidetaan varauksia ja seutulainoja. 

Luhangan kunnankirjasto avaa ovensa tiistaina 2.6.2020. Toukokuussa otetaan vastaan palautuksia ja hoidetaan varauksia ja seutulainoja. 

Kirjastot ovat avoinna toukokuussa seuraavina päivinä:

torstaina 7.5.2020

 • Tammijärven kirjasto on avoinna klo 10.00-14.00 ja 
 • pääkirjasto klo 15.00-18.00

tiistaina 12.5.2020

 • pääkirjasto on avoinna klo 9.00-17.00

keskiviikkona 13.5.2020

 • Tammijärven kirjasto on avoinna klo 12.00-19.00

torstaina 14.5.2020

 • Tammijärven kirjasto on avoinna klo 10.00-14.00 ja
 • pääkirjasto on avoinna klo 15.00-19.00

keskiviikkona 20.5.2020

 • Tammijärven kirjasto on avoinna klo 12.00-15.00 ja 
 • pääkirjasto klo 16.00-19.00

torstaina 28.5.2020

 • Tammijärven kirjasto on avoinna klo 10.00-14.00 ja 
 • pääkirjasto klo 15.00-19.00

Multia avataan varausten noudolle 11.5.

Kirjastotilat ovat suljettuina 1.6. saakka muuten kuin varausten noudon osalta. Lehtilukusali ja asiakastietokoneet eivät ole käytössä, eikä hyllyille ole mahdollista päästä itsenäisesti etsimään lainattavaa. Toiminnassa noudatetaan suositeltuja turvavälejä ja hygieniamääräyksiä.

Multian kirjaston asiointiajat 11.5-31.5.2020

 • maanantai 14.00-18.00
 • tiistai 14.00-18.00
 • keskiviikko 14.00-18.00
 • torstai 14.00-18.00
 • perjantai 14.00-18.00

Varauksia voi itse tehdä verkkokirjastossa. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Jos omatoiminen varaaminen ei ole mahdollista, voit myös ottaa kirjastoon yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella ja pyytää varaamaan tai etsimään valmiiksi toivomaasi aineistoa. Kaikissa tapauksissa saat tekstiviestillä saapumisilmoituksen, kun varauksesi on noudettavissa. Voit myös pyytää läheisiä hakemaan varaukset puolestasi omalla kirjastokortillasi.

Varaukset ja uusinnat verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi, tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Muuramessa otetaan 7.5. käyttöön pika-asiointi itsepalveluna arkisin klo 9-16.

Torstaista 7.5. alkaen Muuramen kirjastossa otetaan käyttöön pika-asiointi itsepalveluna arkena klo 9-16. Pika-asiointi tarkoittaa vain varausten noutamista ja aineiston palauttamista. Tarjolla lainattavaksi myös pieni määrä muuta materiaalia. Palautusluukku on avoinna ja sinne voi jättää aineistoa.

Seuraa kirjaston ulko-ovelta löytyviä ohjeita!

Varauksia on mahdollista tehdä verkkokirjastossa osoitteessa: https://www.keskikirjastot.fi Varaamiseen ja itsepalveluajalle kirjautumiseen tarvitaan PIN-koodi, mikäli se uupuu ota yhteyttä kirjastoon. Tarvittaessa voimme tehdä varauksia myös puhelimitse 014 659 754 tai sähköpostitse kirjasto@muurame.fi 

Pika-asioinnissa kirjastojen asiakastiloja rajataan eikä kirjastoon ole mahdollista jäädä oleskelemaan, etsimään teoksia, asioimaan WC:ssä tai käyttämään lehtilukusalia.

Asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi pyydämme muistamaan turvavälin ja olemaan asioimatta sairaana tai oireillessasi!

Maksuja ei peritä toukokuun aikana eivätkä ne vaikuta mahdollisuuteen lainata ja varata materiaalia tai asioida omatoimiajalla.

Kirjastotilat avataan maanantaista 1.6. alkaen, tiedotamme lisää lähempänä.

Petäjävedellä uloslainaus perjantaista 8.5. alkaen

Varaa haluamasi aineisto verkkokirjastossa (keskikirjastot.fi) tai mikäli sinulla ei ole tarvittavaa pin-koodia, lähetä sähköpostia (kirjasto@petajavesi.fi) tai soita (014-2673 105).

Sovi kirjaston kanssa hakuaika arkisin kello 10-16 välillä puhelimitse tai sähköpostitse (ks. yllä). Lainaamme aineiston valmiiksi ja tuomme sen alaovelle.

Palautukset tehdään alaovella olevaan palautusluukkuun.

1.6. valtioneuvoston päätöksen mukaisesti meillä on näillä näkymin lupa avata myös kirjaston sisätilat ja aloittaa normaalimpi toiminta.

 

Pihtiputaan etukäteen varatun aineiston noutopalvelu alkaa torstaina 7.5.

 • Varaa aineisto etukäteen verkkokirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse.
 • Saatuasi ilmoituksen aineiston saapumisesta, soita kirjastoon ja sovi hakuaika.
 • Henkilökunta lainaa ja pakkaa varaamasi aineiston muovikassiin.
 • Voit noutaa kassin kirjaston Rautanetin puoleiselta sivuovelta sovittuna aikana.
 • p. 040 8600747 www.keskikirjastot.fi pihtiputaan.kirjasto@pihtipudas.fi 

 

 

Saarijärvellä varatun aineiston noutopalvelu alkaa pääkirjastossa torstaina 7.5.

Varatun aineiston noutopalvelu alkaa pääkirjastossa torstaina 7.5. klo 14 alkaen.

Palvelemme toukokuun loppuun seuraavasti:

 • maanantai, keskiviikko ja perjantai  klo 11-15
 • tiistai ja torstai klo 14-18

Aineistoa voi varata etukäteen puhelimella, verkkokirjastossa tai sähköpostilla. Aineiston voi noutaa, kun siitä on saanut noutoilmoituksen. Ota kirjastokortti valmiiksi esille. Lainoja voi palauttaa palautusluukkuun tai kärryyn lainaustiskin vieressä. Muut kirjastopalvelut eivät ole käytössä eikä kirjastoauto liikennöi. Tilat ja kirjastoauto avataan hallitusti ja asteittain 1.6. alkaen. Pyydämme asiakkaitamme huolehtimaan hygieniasta ja turvaväleistä.

P. 044 459 8257 www.keskikirjastot.fi kirjasto@saarijarvi.fi

Toivakan kirjasto avataan noutolainaukselle 11.5.

Kirjasto on toukokuussa avoinna ma klo 12-18 ja ti-pe 12-16. Helatorstaina 21.5. ja sitä seuraavana perjantaina kirjasto on suljettu.

Toukokuun aikana kirjastosta voi lainata etukäteen varattua aineistoa ja palauttaa lainoja. Lainaaminen tapahtuu pääosin automaatilla. Palautukset voi jättää palautusluukkuun tai palautuskärryihin. Henkilökunta auttaa automaatin käytössä tarvittaessa. Kirjastossa asioidessa tulee noudattaa suositeltuja turvavälejä ja hygieniamääräyksiä.

Aineistoa voi varata verkkokirjastossa (www.keskikirjastot.fi). Jos asiakkaalla ei ole varaamiseen tarvittavaa PIN-koodia, sen saa noudettua kirjastosta. Kirjastoon voi tarvittaessa olla yhteydessä myös sähköpostilla tai puhelimella ja pyytää varaamaan aineistoa. 

Lehtilukusali, asiakaskoneet ja kokoelmat eivät ole vielä asiakkaiden käytettävissä. Myös wc-tilat on suljettu. Maksuja ei toukokuun aikana käsitellä.

Uuraisten kirjasto

HUOM! Uuraisten kirjasto avaa ovensa remontin jälkeen heinäkuussa. 

Viitasaari aloittaa aineiston uloslainaamisen torstaina 7.5.

Kirjaston tilat pysyvät suljettuna 1.6.2020 saakka. Kirjasto aloittaa aineiston uloslainaamisen torstaina 7.5.2020. Uloslainaaminen mahdollistaa etukäteen varattujen aineistojen noutamisen.

 • asiakas voi tehdä aineistovarauksia suoraan Keski-kirjastojen sivulta omilla tunnuksillaan
 • asiakas voi myös pyytää aineistoa sähköpostitse (viitasaaren.kirjasto@viitasaari.fi) tai
 • puhelimella 044 733 5692 kirjaston palveluaikoina:
 • ma, ke, to 12-18 ja ti ja pe 12-16
 • kirjaston henkilökunta lainaa aineiston asiakkaan kortille ja pakkaa kassiin
 • saapumisilmoituksessa neuvotaan ottamaan yhteyttä kirjastoon, jolloin sovitaan aineiston hausta
 • varaukset noudetaan henkilökunnan ovelta ovikelloa soittamalla
 • aineiston palautukset palautusluukkuun

Äänekosken kirjastoissa varausten noutopisteet avautuvat ke 13.5.

Kirjastojen lainaustoiminta käynnistyy keskiviikkona 13.5.2020. Tuolloin on mahdollista noutaa ja lainata etukäteen varattua aineistoa lainausautomaateilta sekä palauttaa aineistoa palautusluukkuihin. Varaamatonta aineistoa ei ole mahdollista noutaa hyllyistä. Henkilökunta avustaa tarvittaessa varausten lainaamisessa mutta muuta asiakaspalvelua ei ole. Kirjastojen maksuja ei toistaiseksi oteta vastaan, eivätkä jo aiemmin kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen.

Kirjastotilat eivät vielä ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle, vaan kirjastojen osastot ja muut tilat (lehtisalit, kopiokoneet, wc-tilat) pysyvät suljettuina Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Sumiaisten ja Konginkankaan kirjastojen omatoimikäyttö ei toistaiseksi ole mahdollista.

Varatun aineiston noutoajat:

 • Äänekosken pääkirjasto: MA - PE klo 14.00 - 18.00, viikonloppuna suljettu
 • Suolahden kirjasto: TI - TO klo 14.00 - 18.00
 • Konginkankaan kirjasto: TI klo 14.00 - 18.00
 • Sumiaisten kirjasto: KE klo 14.00 - 18.00

Varatun aineiston noutoaika riskiryhmille:

 • Varausten noutoajan ensimmäinen tunti klo 13.00-14.00 on jokaisessa kirjastossa varattu riskiryhmille

Varauksiin liittyvät tiedustelut:

 • 020 632 3283 (Äänekosken, Konginkankaan, Sumiaisten kirjastot)
 • 020 632 3293 (Suolahden kirjasto, tiistaista torstaihin)

Kirjastojen neuvontanumerot palvelevat toistaiseksi arkisin klo 10.00 - 15.00 välisenä aikana.

Kesän aukioloajoista 1.6.2020 alkaen tiedotetaan, kun Aluehallintovirastolta on saatu lisäohjeita kirjastojen asteittaiseen ja hallittuun avaamiseen liittyen.