Jyväskylän pääkirjaston musiikkiosasto on suljettu väliaikaisesti 22.10. lähtien

Jyväskylän kaupungin pääkirjaston musiikkiosasto suljetaan väliaikaisesti kirjastossa tehtävien muutostöiden vuoksi. Musiikkiosaston viimeinen aukiolopäivä on lauantaina 20.10.2018 ja osasto avataan tammikuussa 2019.

Kokonaan ilman musiikkia asiakkaiden ei silti tarvitse olla. Pääkirjaston 3. kerrokseen on sijoitettu musiikin lähivarastohylly, jonka sisuksista löytyy noin 16 000 CD-levyä. Lähivarastossa on myös vinyylilevyjä. Osa nuoteista siirretään myös asiakkaiden käyttöön. Musiikkiosaston sulkuaikana asiakkaiden käytettävissä on siis valtava määrä musiikin aineistoa, vaikkei koko aineisto saatavilla olekaan. Lähivarastohyllyt ovat asiakkaiden käytettävissä maanantaina 29.10.2018 lähtien.

Jos asiakkaan haluamaa aineistoa ei löydy hyllystä, siihen voi tehdä varauksen. Varausten tekeminen on maksutonta.

Musiikkiosaston sulkuajalla vaikutuksia palveluihin

Sulkuaika vaikuttaa osaston tarjoamiin palveluihin. Musiikkiosaston tietopalvelu, asiakastilat ja -koneet, musiikin kuuntelu, digistudio, soitonharjoitteluhuoneet sekä kopiokone ovat pois käytöstä koko sulkuajan. Kopiokoneita voi käyttää pääkirjaston 1. ja 2 kerroksessa.

Sulkuaikana musiikkiosastolla uusitaan valaistus, lattiapinnat, kalusteet ja sprinklerijärjestelmä. Samassa yhteydessä suurennetaan digitointitilaa ja tehdään soitonharjoittelulle lisää tilaa. 3. kerrokseen musiikkiosastolle johtavat portaat ovat pois käytöstä. Samassa kerroksessa sijaitsevaa musiikin lähivarastoa ja muita tilapäishyllyjä pääsee tutkimaan vastakkaista portaikkoa pitkin.

Lisätietoja: Matti Jussila, osastonjohtaja, Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, matti.jussila[at]jkl.fi, p. 014 266 4106

Tekstiin lisätty 18.10. lause: "Lähivarastohyllyt ovat asiakkaiden käytettävissä maanantaina 29.10.2018 lähtien."