Keski-kirjastojen lukuhaaste 2019

Keski-kirjastojen lukuhaaste 2019 on julkaistu.

Naurattaako tai pelottaako jokin kirja? Missä kirjassa herkutellaan tai matkustetaan? Luetko yleensä aikuistenosastolta, mutta vaihteeksi tekisi mieli tarttua nuortenkirjaan – tai toisinpäin? Oletko koskaan kysynyt lukuvinkkejä kirjaston työntekijältä tai ystävältäsi? Keski-kirjastojen oma lukuhaaste 2019 kannustaa kaikkeen tähän.

Kirjastolaiset ovat koonneet haastelistaan 50 erilaista tapaa löytää uutta luettavaa. Lukuhaastelistan voi noutaa mistä tahansa Keski-kirjastosta tai tulostaa verkkokirjaston lukuhaastesivulta. Lukuformaatin voi itse valita: perinteiset kirjat, e-kirjat, äänikirjat – kaikki käy.

Haastelistaan rastitetaan omat lukukokemukset sitä mukaa, kun niitä kertyy. Kirjaston työntekijät auttavat mielellään sopivien kirjojen löytämisessä. Tyyli ja lukutahti on vapaa, ja samaa kirjaa voi käyttää useampaan haastekohtaan.

Lukuhaaste on käynnissä koko vuoden 2019 ajan. Osa Keski-kirjastoista järjestää haasteeseen liittyen asiakaskilpailun, joten lukemalla voi myös voittaa. Jyväskylän kaupunginkirjasto arpoo lukemaan innostavia yllätyspalkintoja niiden kesken, jotka rastittavat vuoden aikana vähintään 20 haastekohtaa. Palauta täytetty haastelista mihin tahansa Jyväskylän toimipisteeseen 12.1.2020 mennessä, niin olet mukana palkintojen arvonnassa. Kysy muiden Keski-kirjastojen asiakaskilpailusta suoraan kirjastoista.

Lukuiloa!