Keski-kirjastot avaa uuden verkkokirjaston

Keski-kirjastot avaavat uuden verkkokirjaston maanantaina 3.8. Uusi sivusto on ns. betaversio eli sivustolla voi olla vielä pientä korjattavaa. Näistä voi ilmoittaa palautelomakkeella. Vanha sivusto toimii syyskuulle rinnakkain uuden sivuston kanssa.

Uusi sivusto toimii osoitteessa https://keski.finna.fi/, mutta jatkossakin voi käyttää osoitetta https://www.keskikirjastot.fi/, sillä vanhan sivuston poistuttua se ohjaa perille uuteen osoitteeseen.

Keski-Finnassa voit entiseen tapaan tehdä mm. hakuja, selata aineistoa, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Arkisin kello 9–16 uuden sivuston käyttöön liittyviin ja muihinkin kysymyksiin vastataan Keski-kirjastojen chat-palvelussa.

Huomaa nämä muutokset:

• Verkkokirjasto palvelee perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää vaikka molempien vanhempien omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Liittäminen asiakkaan tulee tehdä itse ja siihen tarvitaan liitettävän tilin kirjastokortin numero ja PIN-koodi.
  • Nykyisen verkkokirjaston omaan hyllyyn tallennetut teokset eivät siirry uuteen, mutta uudessa verkkokirjastossa voi tehdä monipuolisemmin useita suosikkilistoja sekä mm. tallentaa hakuja ja asettaa uutuusvahdin. Sen sijaan tallennettu lainahistoria säilyy uudessakin.
  • Uudessa verkkokirjastossa varaaminen helpottuu. Varaaminen onnistuu suoraan hakutuloksesta ja voit omissa tiedoissa tallentaa valmiiksi ensisijaisen noutopaikan. Tämä kannattaa käydä tarkistamassa, koska oletuksena voi olla Jyväskylän pääkirjasto. Kohta löytyy kirjautumalla sisään ja menemällä oman nimen sisältävästä valikosta Omat tiedot -sivulle.
  • Toistaiseksi verkkomaksaminen on mahdollista vain vanhassa verkkokirjastossa, samoin unohtuneen PIN-koodin palautus.

Keski-Finna on osa Finna-hakupalveluiden kokonaisuutta. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Tällä hetkellä mukana on 400 arkistoa, museota ja kirjastoa, joiden aineistot ovat saatavilla yhdellä kertaa valtakunnallisesta Finna.fi-hakupalvelusta.