Takaisin

Koko kansa lukee ja kuuntelee

Mitä jos kokeilisit e-kirjaa? 

 

Koko kansa lukee -kampanja tekee e-lukemista tutuksi 4.–28.2.2019 

 

Koko kansa lukee helmikuussa. Suomen yleiset kirjastot ja neljä kustantajaa ovat avanneet yhtaikaisesti luettavaa lapsille, nuorille ja aikuisille maanantaina 4.2. Kampanjan aikana on rajattomasti luettavissa viisi e-kirjaa ja ensimmäistä kertaa myös yksi e-äänikirja. 

 

Kampanjan e-kirjat: 

– Jukka-Pekka Palviainen & Christel Rönns: Allu ja salaperäinen opettaja (WSOY) 
– Satu Vasantola: En palaa takaisin koskaan, luulen (Tammi) 
– Karin Erlandsson: Pärlfiskaren (Schildts & Söderströms) 
– Eva Frantz: Sommarön (Schildts & Söderströms) 
– Philip Teir: Så här upphör världen (Schildts & Söderströms) 

Kampanjan e-äänikirja: 

– Thomas Erikson Idiootit ympärilläni – Kuinka ymmärtää muita ja itseään (Atena) 

 

Kampanjakirjoja voi käyttää Keski-kirjastojen e-kirjastossa https://www.ellibslibrary.com/keski tai Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta). Kirjat voi halutessaan ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. 

 

E-opastusta kaupungin pääkirjastossa ja Keljonkankaan lähikirjastossa 

 

Mikäli e-kirjat eivät ole tuttu juttu, kannattaa kysyä apua kirjastosta. Koko kansa lukee -kampanjan aikana Keljonkankaan kirjastossa ja pääkirjastossa järjestetään opastuksia, joihin voi tulla ilman ajanvarausta. 

 

  • Maanantaina 4.2. kello 17 alkaen Keljonkankaan lähikirjastossa (Pihkatie 4) voi tutustua e-kirjojen ja -äänikirjojen käyttöön. Sinua opastaa kirjastoalan ammattilainen. 
  • Maanantaina 11.2 kello 1214 ja keskiviikkona 20.2. kello 1214 kaupungin pääkirjastossa opastetaan asiakkaita kirjaston e-aineistojen ja niiden käyttöön tarvittavien laitteiden käytössä. Tule kysymään ja harjoittelemaan kirjastoammattilaisten auttamana. Opastusta annetaan pääkirjaston lehtialueella (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs).  

 

Keski-Kirjastojen e-kirjakokoelmassa noin 2000 lainattavaa e-kirjaa  

Keski-kirjastojen e-kirjoista suurin osa on aikuisten suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta. Kokoelmaan kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä Long Play -artikkeleita. Englanninkielisenä on saatavilla lähinnä matkaoppaita. Kokoelma uudistuu jatkuvasti, kun vanhoja kirjoja poistetaan ja uusia hankitaan tilalle. E-kirjat ostetaan kotimaiselta Ellibsiltä E-kirjan voi lainata päiväksi tai 14 päiväksi.