Takaisin

Korona sulkee kirjastot

Kaikki kirjastot on suljettu koronavirustilanteeseen liittyvän poikkeustilan vuoksi 13.5. asti.

Sulku koskee myös omatoimikirjastoja ja kirjastoautoja. Sulkuaikana myös palautuslaatikot voivat olla poissa käytöstä, tarkista tilanne omasta kunnastasi. Kirjastojen ovet pysyvät suljettuina 13.5. saakka.

Kuinka käy erääntyvän lainan?

Kirjaston erääntyvistä tai jo erääntyneistä lainoista ei kerry maksuja kirjastojen ollessa suljettuna. Sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivää on automaattisesti jatkettu, eikä eräpäivämuistutuksia lähetetä. Mikäli laina on erääntynyt jo ennen kirjastojen sulkemista, voi lainan käydä halutessaan uusimassa verkossa, jolloin eräpäivä siirtyy aikaan, jolloin kirjastot ovat auki.

Maksuista asiakkaiden ei tarvitse huolestua myöskään tilanteessa, jossa jo erääntyneitä lainoja ei pysty tai pääse uusimaan syystä tai toisesta. Sulkuaikaan liittyvät uusinta- ja maksuongelmat voi ottaa puheeksi kirjaston henkilökunnan kanssa sitten, kun kirjastot ovat taas auki.

Uusia varauksia ei oteta vastaan

Kirjaston ollessa suljettu uusia varauksia ei oteta vastaan. Jos kirja tai muu aineisto on varattu jo aiemmin, pysyy varaus voimassa. Myös noudettavien varausten tilanne pysyy sulkuajan ennallaan. Asiakas ei siis menetä paikkaansa jonossa tai joudu maksamaan maksua hakemattomasta lainasta kirjastojen ollessa suljettuna.

E-kirjasto tarjoaa viihdettä myös sulkuaikana

Kirjaston e-aineistot tuovat viihteen ja kulttuurin kotisohville. E-kirjaston aineistoon kuuluu tällä hetkellä muun muassa Ellibs-kokoelmasta löytyvät yli 2000 eri julkaisua. Ellibsissä kirjoja on saatavana sekä e-kirjana tai e-äänikirjana ja valikoimaa löytyy sekä aikuisille että lapsille. Mikäli aineisto on lainassa, voi varauksen tehdä kuten kirjastossakin.

E-aineistoihin sisältyy myös aikakaus- ja sanomalehtiä sekä musiikkia ja soitonopetusta.

Osa e-aineistosta on lainattavissa pelkällä kirjastokortin numerolla, mutta esimerkiksi Ellibsin e-kirjojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin lisäksi kirjaston verkkopalveluissa käytössä oleva PIN-koodi. Mikäli PIN-koodi puuttuu, onnistuu sellaisen hankkiminen kahdella tapaa:

  • Jos kirjastokorttiisi on liitettynä sähköpostiosoite, onnistuu PIN-koodin hankkiminen omatoimisesti verkkopalvelun ohjeita seuraten.
  • Jos kirjastokorttiisi ei ole liitettynä sähköpostiosoitetta, voi PIN-koodin saada poikkeuksellisesti kirjastojen sulkuaikana myös puhelimitse soittamalla kirjaston palvelunumeroon arkisin kello 10-16 välisenä aikana. Puh. 014 266 4123.

E-kirjaston kokoelmia pääsee selaamaan osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/e-kirjasto.

Asiakaspalvelun yhteystiedot poikkeustilanteen aikana

Kirjaston ollessa kiinni Jyväskylän kaupunginkirjaston asiakaspalvelu vastaa puhelimitse arkisin kello 10-16 välisenä aikana numerossa 014 266 4123. Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen kaupunginkirjasto.lainaukset@jyvaskyla.fi. Myös muilla kunnilla voi olla tarjolla puhelinpäivystystä, tarkista tilanne omasta kunnastasi.