Kuokkalan lähikirjasto on avattu

Jyväskylän Kuokkalaan avataan uusi lähikirjasto 27.8.

Uusi Kuokkalan lähikirjasto avataan maanantaina 27.8.2018 kello 13.00 osoitteessa Liitukuja 4. Kirjasto sijaitsee Kuokkalan yhtenäiskoulun uudessa L-osassa. Kirjastopalvelu täydentää Kuokkalan suuralueen palvelutarjontaa alueen noin 18 000 asukkaalle (väkiluku 12/2017) ja se onkin varsin odotettu palvelu.

– Painotamme Kuokkalan lähikirjaston kokoelmassa ajankohtaisuutta ja tuoreutta. Aineistovalikoimaamme kuuluu lasten, nuorten ja aikuisten kirjojen lisäksi muun muassa sanoma- ja aikakauslehtiä, cd-levyjä, äänikirjoja, nuotteja, e-kirjoja, e-lehtiä ja e-äänikirjoja sekä erilaisia pelejä. Asiakkaat voivat myös varata aineistoa maksuttomasti mistä tahansa Keski-kirjastosta ja noutaa sen meiltä, kertoo Kuokkalan lähikirjaston johtaja Mielikki Matilainen.

Kirjaston palveluajat ovat maanantaista tiistaihin kello 13.00–19.00 ja keskiviikosta perjantaihin kello 11.00–16.00. Kuokkalan kirjasto tulee olemaan myös omatoimikirjasto. Palvelu otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä ja siitä tiedotetaan kirjastonkäyttäjille. Kun omatoimikirjasto on käytössä, täysi-ikäiset asiakkaat pääsevät kirjastoon joka päivä kello 8.00–21.00. Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään omalla kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.

Kirjastosta Kuokkalan oma olohuone

Aineiston lainaamisen lisäksi Kuokkalan kirjastossa voi etätyöskennellä, opiskella ja osallistua tapahtumiin. Syyskaudella 2018 alkavat kirjavinkkaukset ja kirjastonkäytön opetus koululaisille, satutunnit lapsille vanhempineen, kirjaillat ja atk-opastus. Satutunnit pidetään lastenosastolla torstaisin 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11. ja 22.11. kello 9.30. Ikääntyvien yliopiston tuutorit opastavat tietokoneiden ja älylaitteiden käytössä keskiviikkoaamuisin kello 10.00–11.30. Opastukset alkavat 12.9.

Kuokkalan lähikirjaston avaaminen vaikuttaa myös kirjastoautopysäkkeihin. Kirjastoauto Wivin pysäkit Kuokkalan keskustassa ja yhtenäiskoululla sekä Kuokkalanpellolla ja Kekkolassa ovat lakkautettu. Wiville on perustettu uusi pysäkki Äijälään osoitteeseen Äijäläntie 33, jossa kirjastoauto pysähtyy maanantaisin kello 18.20–18.50.

Kuokkalassa toimi Jyväskylän ensimmäinen pienkirjasto 2008–2014. Kirjasto sijaitsi saman katon alla nuorisotoimen ja yhteispalvelupisteen (nykyään asiointipiste) kanssa Kuokkalan liikekeskuksen liepeillä.

Kuokkalan kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot.