Päivitys 25.9.

Jyväskylän Kuokkalan lähikirjaston omatoimikirjasto nyt asiakkaiden käytettävissä

Asiakkaat pääsevät elokuussa avattuun Kuokkalan lähikirjastoon myös omatoimiaikana. Kuokkalan yhtenäiskoulun L-osassa (Liitukuja 4) sijaitseva kirjasto on asiakkaiden käytettävissä joka päivä klo 8–21. Omatoimiaikojen ansiosta asiakkaat saavat kirjastotilan tehokkaammin käyttöönsä.

Omatoimiajalla kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksia, lukea painettuja lehtiä sekä e-lehtiä, käyttää asiakaskoneita ja langatonta verkkoa, lainata kirjastokäynnin ajaksi Hublet-tabletin, tulostaa ja kopioida.

Kuokkalan lähikirjaston henkilökunta palvelee asiakkaita maanantaista tiistaihin klo 13–19 ja keskiviikosta perjantaihin klo 11–16. Omatoimiajalla kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

Kuokkalan omatoimikirjaston sisäänkirjautuminen on kaksivaiheinen iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina. Silloin asiakas kirjautuu sisään kirjaston ja nuorisotilan ulko-ovella ja sisäpuolella kirjaston sisäoven edessä.

Omatoimikirjaston pelisäännöt

Jyväskylässä omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Lapset ja nuoret voivat tulla kirjastoon aikuisen seurassa. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty PIN-koodi, koska niitä molempia tarvitaan muun muassa omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei PIN-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä.

Omatoimikirjastojen valvonta perustuu sisäänkirjautumiseen henkilökohtaisella kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Myös kameravalvontaa hyödynnetään.

Kuokkalan lähikirjasto on Jyväskylän kirjastopalveluiden kuudes kirjasto, jossa on käytössä omatoimiaika. Muita toimipisteitä ovat Keltinmäen, Korpilahden, Kortepohjan ja Tikkakosken lähikirjastot sekä Palokan aluekirjaston lehtilukutila Rauha, jossa voi lukea päivän lehdet silloinkin, kun kirjasto on suljettu.

Lisää omatoimikirjastoista.

Uutinen päivitetty 24.8.

Jyväskylän Kuokkalaan avataan uusi lähikirjasto 27.8.

Uusi Kuokkalan lähikirjasto avataan maanantaina 27.8.2018 kello 13.00 osoitteessa Liitukuja 4. Kirjasto sijaitsee Kuokkalan yhtenäiskoulun uudessa L-osassa. Kirjastopalvelu täydentää Kuokkalan suuralueen palvelutarjontaa alueen noin 18 000 asukkaalle (väkiluku 12/2017) ja se onkin varsin odotettu palvelu.

– Painotamme Kuokkalan lähikirjaston kokoelmassa ajankohtaisuutta ja tuoreutta. Aineistovalikoimaamme kuuluu lasten, nuorten ja aikuisten kirjojen lisäksi muun muassa sanoma- ja aikakauslehtiä, cd-levyjä, äänikirjoja, nuotteja, e-kirjoja, e-lehtiä ja e-äänikirjoja sekä erilaisia pelejä. Asiakkaat voivat myös varata aineistoa maksuttomasti mistä tahansa Keski-kirjastosta ja noutaa sen meiltä, kertoo Kuokkalan lähikirjaston johtaja Mielikki Matilainen.

Kirjaston palveluajat ovat maanantaista tiistaihin kello 13.00–19.00 ja keskiviikosta perjantaihin kello 11.00–16.00. Kuokkalan kirjasto tulee olemaan myös omatoimikirjasto. Palvelu otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä ja siitä tiedotetaan kirjastonkäyttäjille. Kun omatoimikirjasto on käytössä, täysi-ikäiset asiakkaat pääsevät kirjastoon joka päivä kello 8.00–21.00. Omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään omalla kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Kirjastosta Kuokkalan oma olohuone

Aineiston lainaamisen lisäksi Kuokkalan kirjastossa voi etätyöskennellä, opiskella ja osallistua tapahtumiin. Syyskaudella 2018 alkavat kirjavinkkaukset ja kirjastonkäytön opetus koululaisille, satutunnit lapsille vanhempineen, kirjaillat ja atk-opastus. Satutunnit pidetään lastenosastolla torstaisin 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11. ja 22.11. kello 9.30. Ikääntyvien yliopiston tuutorit opastavat tietokoneiden ja älylaitteiden käytössä keskiviikkoaamuisin kello 10.00–11.30. Opastukset alkavat 12.9.

Kuokkalan lähikirjaston avaaminen vaikuttaa myös kirjastoautopysäkkeihin. Kirjastoauto Wivin pysäkit Kuokkalan keskustassa ja yhtenäiskoululla sekä Kuokkalanpellolla ja Kekkolassa ovat lakkautettu. Wiville on perustettu uusi pysäkki Äijälään osoitteeseen Äijäläntie 33, jossa kirjastoauto pysähtyy maanantaisin kello 18.20–18.50.

Kuokkalassa toimi Jyväskylän ensimmäinen pienkirjasto 2008–2014. Kirjasto sijaitsi saman katon alla nuorisotoimen ja yhteispalvelupisteen (nykyään asiointipiste) kanssa Kuokkalan liikekeskuksen liepeillä.

Kuokkalan kirjaston aukioloajat ja yhteystiedot.