Takaisin

Lohikäärmeradio -podcast

Kautta Gandalfin parran! Mikäli olet kaivannut podcastia fantasiakirjallisuudesta, on teleporttisi tuonut sinut oikeaan osoitteeseen. Lohikäärmeradiossa Jyväskylän kaupunginkirjaston työntekijät Tomi ja Inna samoavat fantasiamaailmoissa keskustellen enimmäkseen kirjoista, mutta välillä myös leffoista, sarjoista, peleistä ja muista genreistä. Viritä taajuutesi vastaanottamaan kirjavinkkejä, uutisia ja kaikenlaista fantasiaan liittyvää rupattelua! Kuulemisiin! 

Lohikäärmeradio-podcastia voit kuunnella suoraan Soundcloudista, tai SpotifynApplen ja kaikkien yleisimpien podcast-sovellusten kautta. Tule myös seuraamaan meitä instagramissa.

 

Jakso 9: Hotimpi kuin Hasselhoff: Suuri seksijakso

Ensimmäisen kauden viimeinen jakso. Tässä Lohikäärmeradion erikoisjaksossa Inna ja vieraileva juontajatähti Jonna perehtyvät fantasiagenren seksin ja romantiikan syövereihin. Kuka on fantsukirjojen kuumin mies tai ihanin pariskunta? Mikä olisi suomennos termille dubcon tai build up? Kenestä kirjallisesta seksisymbolista Jonna haluaa tehdä kymmenen jakson mittaisen podcast-sarjan? Kuka on Innan book boyfriend? Kenen kanssa Raistlin on kylpyammeessa? Ja mitä ihmeen tekemistä David Hasselhoffilla on tämän jakson kanssa? Kuuntele niin tiedät.


Jakso 8: Jätkä löi oikeesti! Fantasiapelien ihmeellinen maailma

Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa pödkästääjät Inna ja Tomi roolipelaavat asiantuntijoita ihmetellessään tällä kertaa fantastisia pelejä. Puhetta riittää larppaamisesta, konsolipeleistä, tietokonepeleistä, lautapeleistä ja pöytäroolipeleistä. Mitään kaiken kattavaa historiikkia ei tälläkään kertaa saada aikaiseksi, vaan mennään iloisesti randomilla; roll for initiative ja game on!


Jakso 7: Harri Potteri ja hyvien LaNu-kirjojen salaisuus

Harry Potterit jo luettu ja kaipaisit vielä jotain hyvää luettavaa? Eipä huolta, Potterien jälkeisissä postapokalyptisissa maisemissa oppaanasi toimivat tälläkin kertaa kirjastolaiset Inna ja Tomi, jotka tarjoilevat lisää vaihtoehtoja luettavaksi lapsille ja nuorille. Suosituksissa seurassamme hengaa sekalainen seurakunta uutta ja vanhaa fantasiaa, joskin keskustellaan myös Suomen YA-skenen kiemuroista, sekä siitä miksi aikuisenkin kannattaa lukea nuoremmalle yleisölle kirjoitettua kirjallisuutta.


Jakso 6: Lohikäärmeiden luontoilta

“Se on Smaug tässä, kun soittelee. Tossa takapihalla on joku ihmeellinen elukka, sillä on pitkä ja solmuinen parta, päästelee jotain omituisia ääniä ja sillä on kirveskin kädessä. " Tämänkertaisessa luontoillassa Tomi ja Inna tarkkailevat tuulitakit kahisten fantasiakirjallisuuden eläimiä. Miksi lohikäärmeet ja sudet ovat ainoita ja parhaita elukoita, vai ovatko? Viritä kiikarisi ja kuulokkeesi selvittämään soturikissojen erikoisliikkeiden salat, vaistotaikuuden mysteerit sekä voimaeläinten kohtalot. Mikähän on muuten PPP:n lempparilohhari?


Jakso 5: Song of my book(shelf)

Missä viipyy Antti Tuiskun Game of Thrones -teemalevy, ilmestyykö Apulannalta lähivuosina tuplalevy roolipelivaikutteista räminää, oliko 2 Pacilla pöytälaatikon uumenissa odottamassa timanttista Tolkien-räppiä, entä kuka on velhomaailman Tuskan pääesiintyjä? Näitäkin asioita miettivät Tomi ja Inna, haltiaharput valmiina sooloihin, syventyessään pohtimaan tämänkertaisessa jaksossa fantasiakirjallisuuden vaikutusta musiikkiin.


Jakso 4: Fantasiakirja. Nyt

Tervetuloa kirjastotilastotieteen 101-kurssille! Jaksossa tarkastellaan fantasian kustantamisen ja kääntämisen historiaa ja nykypäivää Suomessa ja piipahdetaan kevään 2020 kirjauutuuksien parissa. Tomi ja Inna muistelevat vuosituhannen vaihteen fantasiabuumia nostalgiakyyneleet silmissään, mutta aina on tilaa myös uusien potentiaalisten hittien meditoimiseen. Kuka mahtaa muuten olla seuraava fantasian suurmestari, ja mikä ihme on fantasiakirjallisuuden pullapelti ja montako rusinaa sieltä löytyy?

 

Jakso 3: Vihaajat vihaavat

Kolmannessa jaksossa liikutaan Voiman pimeällä puolella ja annetaan vihan virrata vapaasti. Mitkä ovat Innan ja Tomin mielestä fantasiakirjallisuuden kaikista kauheimmat lukukokemukset ja kirjat, entäpä kuluneimmat troopit tai ärsyttävimmät hahmot? Jaksossa myös kaikkien rakastama fantasiahahmo Tom Bombadil tekee kauan odotetun cameovierailun! Mutta sytyttääkö vierailu vihaajien välille vakavan välirikon, onko tämä koko podcastin loppu? Tämä ja moni muu asia selviää tämäniltaisessa X-Files -jaksossa.

 

Jakso 2: Simply the best!

Toisessa jaksossa Inna ja Tomi keskustelevat fantasiangenren parhaista kirjoista, leffoista, kirjailijoista, hahmoista, kliseistä, troopeista… eli nyt mennään fanilasit päässä ja lujaa, koettakaa kestää!

 

Jakso 1: Mistä puhun kun puhun fantasiakirjallisuudesta

Kuka on fantasian Keanu Reeves? Mitä on fantasiakirjallisuus? Miksi kannattaa lukea fantasiaa ja mistä juontaa podcastin jutustelijoiden Innan ja Tomin fantasiakirjaharrastus? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja muutamaan muuhunkin saat vastauksen kuuntelemalla Lohikäärmeradion ensimmäisen jakson koskaan. Jaksossa käydään lyhyesti läpi fantasiakirjallisuuden yleisiä piirteitä ja alalajeja. Mikäli et ole koskaan lukenut fantasiakirjallisuutta, niin eipä huolta, ekassa jaksossa tarjolla myös kovimmat suositukset aloittelevalle genreharrastajalle!