Takaisin

Uusi palvelu: Lukuneuvonta ja Musaneuvonta

Keski-kirjastojen luku- ja musiikkineuvojat auttavat löytämään juuri sinulle sopivaa lukemista ja kuunneltavaa.

Keski-kirjastot tarjoavat asiakkaille uuden luku- ja musiikkineuvontapalvelun. Lukuneuvonta on yksilöllistä, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityä kirjallisuuden suosittelua. Vastaavasti musaneuvonnassa annetaan yksilöllisiä vinkkejä musiikin kuunteluun. Neuvojina toimivat kirjastojen omat ammattilaiset.

Mitä ihmettä lukisin? Kysy apua lukuneuvojalta

Lukuneuvonta sopii kaikille kirjaston asiakkaille, olipa lukenut paljon tai vähän. Vinkkejä voi kysyä sekä aikuisten, lasten- että nuortenkirjallisuudesta.

– Suosituksemme voivat innostaa tutustumaan vaikkapa aivan uuteen kirjallisuuden lajiin tai aihepiiriin – tai löytämään lisää saman tyyppisiä kirjoja, jos oman lempikirjailijan koko tuotanto on jo luettu. Meiltä saa kirjavinkkejä myös unohtuneen lukemisharrastuksen herättelyyn, kannustaa kirjastonhoitaja Anna Kainulainen Jyväskylän kaupungin pääkirjastosta.

Asiakas kertoo lukutottumuksistaan ja -toiveistaan verkkolomakkeella, minkä jälkeen hän saa kahden viikon kuluessa 5–10 suositusta sisältävän listan omaan sähköpostiinsa. Lukuneuvontapyynnön voi jättää Keski-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/lukuneuvonta.

Osassa kirjastoista voi myös varata henkilökohtaisen tapaamisajan lukuneuvojalle. Lukuneuvojien suosittelemat kirjat on myös mahdollista koota valmiiksi kirjapaketiksi, jonka asiakas noutaa toivomastaan kirjastosta.

Lukuneuvoja on tavattavissa henkilökohtaisesti näissä kirjastoissa:

- Jyväskylän kaupungin pääkirjasto (Vapaudenkatu 39–41)
- Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 36 B, Jyväskylä)
- Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3, Jyväskylä) 
- Jämsän pääkirjasto (Kenraalintie 12)
- Joutsan pääkirjasto (Länsitie 6)
- Leivonmäen lähikirjasto, Joutsa (Leivonmäentie 6)
- Karstulan kirjasto (Koulutie 15)
- Keuruun pääkirjasto (Pitäjäntuvantie 5)
- Saarijärven pääkirjasto (Sivulantie 12)
- Uuraisten kirjasto (Topintie 2)

Lisää Keski-kirjastoja liittyy mukaan Lukuneuvontapalveluun kevään aikana ja mahdollisesti myöhemminkin. Uusien lukukokemuksien etsijöitä palvellaan myös entiseen tapaan kirjaston asiakaspalvelutiskeissä, joista lukuvinkit saa mukaansa lennosta.

Musaneuvojalta tärpit uuden musiikin valloittamiseen tai vanhan laajentamiseen

Haluaisitko tehdä uusia löytöjä musiikkimaailmassa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tilaa itsellesi musaneuvoja! Hän antaa vinkkejä musiikin kuunteluun. Musaneuvonta toimii samaan tapaan kuin lukuneuvonta. Musaneuvontapyynnön voi tehdä verkkokirjastossa osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/musaneuvonta.

Musaneuvoja on tavattavissa henkilökohtaisesti näissä kirjastoissa:

- Jyväskylän kaupungin pääkirjasto (Vapaudenkatu 39–41)
- Saarijärven pääkirjasto (Sivulantie 12)

- Äänekosken pääkirjasto (Wessmanninkatu 2)

Lukuneuvontapäivät Jyväskylän pääkirjastossa, Kortepohjassa ja Vaajakoskella viikolla 17

Kirjaston henkilökunta esittelee Lukuneuvonta-palvelua viikolla 17. Kirjan ja ruusun päivänä maanantaina 23.4. lukuneuvojat ovat tavattavissa pääkirjastossa (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs) klo 10.00–12.00 ja klo 16.00–17.30. Samalla voi selailla kirjastolaisten valitsemia kirjoja, joita he ovat valinneet vinkattavaksi. Jokaisen kirjan välistä löytyy lappunen, jossa on perustelut kirjan valintaan.

Lukuneuvontapalveluun voi tutustua myös Vaajakosken aluekirjastossa tiistaina 24.4. klo 13.00–16.00. Kortepohjan lähikirjastossa lukuneuvontaesittelyn vuoro on keskiviikkona 25.4. Lasten- ja nuortenkirjallisuutta vinkataan klo 13.00–15.00 ja aikuisten kirjallisuutta klo 18.00–19.00.

Lisätietoja: Anna Kainulainen, hanketyöntekijä, Lue tässä ja nyt – monilukuneuvojia Keski-kirjastoihin, p. 014 266 4138, anna.kainulainen[at]jkl.fi