Varmista että saat kirjaston viestit

Osa kirjastolta lähtevistä sähköpostiviesteistä palautuu takaisin operaattorien määriteltyä ne tietoturva-asetuksissa roskaposteiksi.
Takaisin on tullut viestejä hotmail.com, live.com ja msn.com sähköposteista.

Kirjastoon takaisin tulevissa viesteissä ilmoitetaan, että vastaanottava operaattori on hylännyt viestin.

Kirjastolta emme pysty näihin operaattorien toimiin vaikuttamaan vaan sähköpostin käyttäjän pitää olla yhteydessä sähköpostioperaattoriinsa. Ensin kannattaa kuitenkin tarkastaa sähköpostin roskapostilaatikko.

Muistutusten perilletulon näissä ja muissakin osoitteissa voi varmistaa muokkaamalla sähköpostin roskapostiasetuksia siten, että kirjastojen sähköpostiosoitteet ovat turvallisten lähettäjien listassa sekä lisäämällä osoitteet omiin yhteystietoihin. Oman kuntasi kirjaston sähköpostiosoitteet voit tarkistaa Kirjastot-sivulta. Poikkeuksena Jyväskylän kirjastot, joiden viestit lähetetään osoitteesta: kaupunginkirjasto.lainaukset [at] jkl.fi

Huomaathan että eräpäivämuistutus sähköpostilla on lisäpalvelu eikä poista asiakkaan vastuuta lainojen palauttamisesta ajoissa. Lainojen tilanteen voi tarkistaa myös soittamalla kirjastoon tai sähköisesti verkkokirjastosta.

Keski-kirjastoissa varausten noutoilmoitukset ja myöhästymismuistutukset on mahdollista saada myös tekstiviestinä. Eräpäivämuistutukset pian erääntyvistä lainoista lähetetään ainoastaan sähköpostiviesteinä. Viestiasetuksia voi muuttaa Omat tiedot -sivulla kirjastokortilla kirjautumisen jälkeen.