Takaisin

Rockway - soitonopettaja verkossa

Kirjastojen ollessa suljettuina Keski-kirjastoilla on tarjota musiikin ystävälle soitonopetusta ja klassista musiikkia.

Rockway: Soitonopettaja verkossa 

Juuri nyt on erityisen sopiva hetki opetella uusia taitoja. Haluaisitko esimerkiksi opetella soittamaan jotain soitinta? Rockway-verkkokurssit ovat mainio tie musisoinnin edistämiseen!  

Kirjastojen tarjoamassa valikoimassa on yhteensä noin 40 kurssia, ihan alkeistasolta lähtien, mutta tekemistä on myös pidemmälle edistyneille soittajille. Jokainen kurssi sisältää useita video-oppitunteja ja ne on toteutettu yhteistyössä huippuopettajien kanssa. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä. 

Kursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, koskettimet, laulu, basso, rummut, ukulele ja äänitys. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen painamalla ”Liity jonoon” -painiketta. Saat tiedon vapautuneesta kurssista sähköpostiisi. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. 

Rockwaystä lisää tai suoraan palveluun.

Naxos Music Library: Klassisen musiikin aarreaitta 

Yli 150 000 levyä, pitkälti päälle 2 miljoonaa kappaletta! Naxos Music Libraryn valtava kokoelma on käytettävissäsi ihan ilmaiseksi, kirjastokorttisi numerolla! 

Levymerkkejäkin löytyy yli 800, nimekkäimpinä esim. Deutsche Grammophon, Decca, BIS, Harmonia Mundi, tai vaikka kotimaiset Ondine ja Finlandia. Laajan ja tasokkaan taidemusiikkikokoelman lisäksi mukana on myös pieni määrä jazzia, poppia ja rokkia sekä maailmanmusiikkia. 

NML toimii nettiselaimella, mutta myös erillistä mobiilisovellusta voi käyttää. Siihen kannattaa katsoa ohje osoitteesta www.keskikirjastot.fi/web/arena/naxos-music-library. 

Ja vielä: toisin kuin useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa, monien levyjen kansivihkot ovat ladattavissa PDF-muodossa. Vink vink, esim. oopperalibrettojen haeskelijat. 

Naxos Music Librarystä lisää tai suoraan palveluun.