Takaisin

Velkasaldojen tyhjennys alkaa 1.3.

Velkasaldojen tyhjennys alkaa 1.3. 

Velkasaldojen tyhjennyskampanja alkaa Keski-kirjastoissa 1.3.  

Joka vuosi 1.3. alkaen tarkistetaan toimipisteissä lainaavien asiakkaiden velkasaldot. Mikäli asiakkaalla on kertyneitä maksuja ennen 1.3., on hänen maksettava kaikki maksut, vaikka summa olisi pienempi kuin kymmenen euroa, mikä on normaalisti käytössä oleva lainakieltoraja. Jos asiakas ei maksa tai voi maksaa tällä ensimmäisellä tarkistuskerralla maksujaan, hän voi lainata yhden kerran, jonka jälkeen virkailija asettaa asiakkaan lainakieltoon. Seuraavalla käyntikerralla asiakkaan pitää maksaa kertyneet maksut. Lainakielto ilmoittaa, että asiakas on tietoinen tästä käytännöstä. 

Tänä vuonna Jyväskylässä maksut estävät myös automaatilla lainaamisen.  

Maksut voi maksaa verkossa tai kirjaston palvelupisteillä. Omatoimikirjastoissa maksaminen omatoimiaikana vain verkossa. 

Verkkomaksaminen 

Voit maksaa maksusi verkossa, jos kaikki maksusi ovat Hankasalmelta, Jyväskylästä, Jämsästä, Laukaasta, Luhangasta, Toivakasta, Uuraisilta tai Äänekoskelta. (Tai valiten ne, jotka ovat näistä kunnista).  

Kuntakohtainen minimimaksu on 1,00 €. 

Maksaminen tapahtuu kirjautumalla verkkokirjastoon, menemällä yläpalkin kautta Maksuni-sivulle (kuvassa oikealla). Valitsemalla maksut (Valitse kaikki) ja painamalla Maksa-painiketta. 

  

 

Maksaa voi yleisimmillä verkkopankeilla ja luottokorteilla. Maksun välittäjänä toimii Paytrail. 

Verkkopankissa käymisen jälkeen pitää palata takaisin verkkokirjastoon, jotta maksut poistuvat tiedoistasi. Palaaminen tapahtuu automaattisesti, jos selainta ei suljeta kesken. 

Vaikka maksu jää hetkeksi näkyviin yläreunan palkkiin, se on poistunut tiedoistasi ja maksut-sivulta. Palkki päivittyy, jos kirjautuu ulos verkkokirjastosta ja takaisin. 

Jos olet maksujen maksamisen jälkeen yhä lainauskiellossa tai maksut eivät poistuneet maksamisesta huolimatta, laita palautetta palautelomakkeen kautta.