Keski-kirjastojen verkkokirjastoa on nyt uudistettu niin, että se toimii samalla tavalla olipa sivuston käyttäjällä puhelin, tabletti tai tietokone. Entinen toimi hyvin vain suurilla näytöillä ja mobiilikäyttäjät ohjattiin erilliselle mobiilisivustolle.

Sivustolla on kiinnitetty huomiota myös saavutettavuuteen. Esimerkiksi valkoisista fonteista sinisellä ja vihreällä taustalla on luovuttu. Sivustoa on testattu myös ruudunlukuohjelmalla. Jos huomaat puutteita sivuston käytettävyydessä tai saavutettavuudessa laita palautetta. Tästä palautelomakkeeseen.

Sivustoa on kehitetty palautteiden perusteella esim. nostamalla kirjastojen aukioloajat jo etusivulle. Jos annat selaimellesi luvan selvittää sijaintisi, sivun oikeassa yläreunassa näkyy lähimmän Keski-kirjaston sijainti ja aukioloaika.

Kirjautuminen on siirtynyt muilta verkkosivuilta tuttuun paikkaan oikean yläreunaan. Sivun käytetyin palvelu eli haku on saanut enemmän tilaa ja näkyvyyttä.

Keski-kirjastojen lukuisat tapahtumat saavat nyt enemmän huomiota. Etusivulta löytyy muutamia, mutta ylävalikosta Etusivun alta löytyy Tapahtumat-sivu, jossa eri Keski-kirjastojen tapahtumia voi selata. Myös kirjallisuuden (kauno, tieto, lapset, nuoret) ja musiikin esittelysivuja on parannettu. Käy tutustumassa.

Sivustoa kehitetään vielä muun muassa kuvituksella lähiaikoina.

Uuden ulkoasun on suunnitellut mainostoimisto M1. Taustalla oleva järjestelmä on Axiell Finland Oy:n Liferay-julkaisujärjestelmään pohjautuva verkkokirjasto, jota käytetään myös mm. Tampereen kirjastoissa.

Mobiililaitteella kirjautuminen

Huomaa, että mobiililaitteella (puhelin, tabletti pystyasennossa) sivuvalikot, kirjautuminen, kielivalinnat siirtyvät yläreunaan punaiseen palkkiin. Kolmen viivan takaa löydät normaalisti mustassa palkissa olevat sivuvalikot. Nuoli ylöspäin palauttaa aina sivun yläosaan. Nuoli oikealle on kirjautuminen, joka kirjautumisen jälkeen muuttuu Ihmishahmo-kuvakkeeksi, jonka takaa löydät omat lainat, varaukset ja muut omat tiedot. Lipun takaa löytyy kielivalinnat. Haku säilyy myös mobiililaitteessa keskeisellä paikallaan.