Keski-kirjastojen äänikirjat Keski-kirjastojen äänikirjat

Äänikirjojen kuuntelu on suositumpaa kuin koskaan. Vaivattominta se on suoraan verkosta vaikka älypuhelimella. Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella äänikirjoja verkosta kahdesta eri palvelusta. Lukemisesteisille on tarjolla myös Celian äänikirjat. Löydät näihin liittyen lisätietoja tältä sivulta, mukavia kuunteluhetkiä! PS. Muista myös lainattavat cd-äänikirjat ja Mp3-äänikirjat.

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Celian äänikirjat Celian äänikirjat

Celian kokoelmissa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa.
Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin lukemiseste, kuten:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

Miten liityn asiakkaaksi?

Celian asiakkaaksi voi liittyä monen Keski-kirjaston kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Tunnuksia annetaan kaikissa toimipisteissä kirjastoautoja ja Vesangan ja Lohikosken pienkirjastoja lukuun ottamatta.

Lue lisää palvelusta

Ellibs-äänikirjat Ellibs-äänikirjat

Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella suomenkielisiä äänikirjoja Ellibsin e-kirjapalvelussa. Äänikirjoja on tällä hetkellä noin 300 kappaletta, sisältäen pääasiassa aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta.

 

Ellibs äänikirjat -palveluun

Äänikirjat valitaan automaattisesti, jos palveluun siirrytään yllä olevan linkin kautta.
 

Lisätietoja

Ellibsin äänikirjoja voit kuunnella suoraan selaimessa, tällöin käytössäsi on oltava jatkuva verkkoyhteys tai mobiilisovelluksen kautta, johon kirjat voidaan ladata myös offline -käyttöä varten lainan ajaksi.

Katso video-ohje haun rajaamisesta.

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuettuja selaimia ovat: Chrome, Firefox, Safari, Edge ja IE 10 tai 11.
Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä. Kuuntelu onnistuu myös 3G:llä, mutta kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voit jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi lainkaan, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Ellibs-palvelun kautta löytyy myös tavallisia e-kirjoja, ohjeet näiden lukemiseen löytyvät tämän linkin takaa.

Naxos Spoken Word –äänikirjat Naxos Spoken Word –äänikirjat

Naxos Spoken Word Library -palvelu sisältää pääsiassa eng-lanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain.

Palveluun voi kerrallaan olla kirjautuneena yhtäaikaisesti neljä henkilöä. Palvelua voi käyttää Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastos-sa. 

Naxos Spoken Word Library -palveluun

 

Ohjeet

1. Mene osoitteeseen http://JKL.NaxosSpokenWordLibrary.com 

2. Kirjoita kirjastokorttisi numero kohtaan Enter passcode (va-sen yläkulma)

3. Etsi haluamaasi aineistoa kirjoittamalla hakusanoja Keyword Search hakulaatikkoon tai käytä Advanced Search -lomaketta.Voit myös selata kielen, luki-jan (Readers / Actors), kirjailijan (Authors) tai kustantajan (Publishers) mukaan.

4. Kun olet valinnut toistettavan teoksen, sinun täytyy vielä va-lita toistettavat kappaleet ruksilla. Voit myös valita kaikki painamalla nappia Play all (vasen palsta kansikuvan alapuolella). Play selections -nappia painamalla aukeaa varsinainen soitinikkuna. Soitinikkuna pysyy auki ja toistaa teoksen, vaikka teet uusia haku-ja. Jos haluat jatkaa kuuntelua myöhemmin, voit tehdä äänikirjaan kirjanmerkin napautta-malla kirjanmerkkisymbolia. Palvelussa näkyy omien kirjanmerkkien lisäksi kaikkien muiden Keski-kirjastojen -käyttäjien tekemät kirjanmerkit

5. Kun lopetat, muista kirjautua ulos! Yläreunassa on punaisella pohjalla Log-Out-teksti. Siitä paina-malla vapautat lisenssisi muiden käyttöön. Palvelussa on tunnin aikakatkaisu.

Naxos-logo