Keski-kirjastojen äänikirjat Keski-kirjastojen äänikirjat

Äänikirjojen kuuntelu on suositumpaa kuin koskaan. Vaivattominta se on suoraan verkosta vaikka älypuhelimella. Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella äänikirjoja verkosta kahdesta eri palvelusta. Lukemisesteisille on tarjolla myös Celian äänikirjat. Löydät näihin liittyen lisätietoja tältä sivulta, mukavia kuunteluhetkiä! PS. Muista myös lainattavat cd-äänikirjat ja Mp3-äänikirjat.

Ellibsin äänikirjat

Keski-kirjastojen kirjastokortilla voit kuunnella suomenkielisiä äänikirjoja Ellibsin e-kirjapalvelussa. Äänikirjoja on tällä hetkellä noin 900 kappaletta, sisältäen pääasiassa aikuisten ja lasten kauno- ja tietokirjallisuutta.

Ellibs äänikirjat -palveluun

Äänikirjat valitaan automaattisesti, jos palveluun siirrytään yllä olevan linkin kautta.
 

Lisätietoja

Ellibsin äänikirjoja voit kuunnella suoraan selaimessa, tällöin käytössäsi on oltava jatkuva verkkoyhteys tai mobiilisovelluksen kautta, johon kirjat voidaan ladata myös offline -käyttöä varten lainan ajaksi.

Katso video-ohje haun rajaamisesta.

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuettuja selaimia ovat: Chrome, Firefox, Safari, Edge ja IE 10 tai 11.
Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä. Kuuntelu onnistuu myös 3G:llä, mutta kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voit jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi lainkaan, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Ellibs-palvelun kautta löytyy myös tavallisia e-kirjoja, ohjeet näiden lukemiseen löytyvät tämän linkin takaa.

Naxosin vieraskieliset äänikirjat Naxosin vieraskieliset äänikirjat

Naxos Spoken Word Library -palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain.

Naxos-logo

Palveluun voi kerrallaan olla kirjautuneena yhtäaikaisesti neljä henkilöä. Palvelua voi käyttää Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. 

Katso tarkemmat ohjeet ja tietoa mobiilisovelluksesta.

Naxos Spoken Word Library -palveluun

 

Celian äänikirjat

Celian kokoelmissa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa.
Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin lukemiseste, kuten:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

Miten liityn asiakkaaksi?

Celian asiakkaaksi voi liittyä monen Keski-kirjaston kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Tunnuksia annetaan kaikissa toimipisteissä kirjastoautoja ja Vesangan ja Lohikosken pienkirjastoja lukuun ottamatta.

Lue lisää palvelusta