Aikuisten lukudiplomista Aikuisten lukudiplomista

Lasten lukudiplomeilla on kirjastossa pitkät perinteet, ja nyt oman lukudiplominsa saavat myös aikuiset. Aikuisten lukudiplomi on rento, lukemaan innostava vinkkilista, jota ei tarvitse suorittaa. Voit poimia listoilta luettavaa laidasta laitaan omaan tahtiisi ja omaksi iloksesi. Diplomi sopii ihan kaikille, luitpa paljon tai vähän.

Osa kirjoista löytyy Keski-kirjastojen kokoelmista myös e-kirjoina. Osasta on tarjolla äänikirja. Jos sinulla on lukemisen este, muistathan, että saat useimmat aikuisten lukudiplomin kirjoista äänikirjoina Celiasta.

Aikuisten lukudiplomi on sukua paitsi lasten lukudiplomeille, myös lukuhaasteille, joita monet kirjastot ovat laatineet (tunnetuimpana Helmet-lukuhaaste). Tämä diplomi on Keski-kirjastojen versio lukuhaasteesta. Haastamme sinut tutustumaan elämäntarinoihin ja eri kulttuureista kertoviin kirjoihin, novelleihin ja nykyproosaan, rakkaustarinoihin ja runoihin. Voit tarttua tieteisromaaniin, kahlata läpi yhä tuoreelta tuntuvan klassikon ja sukeltaa sarjakuvien parhaimmistoon.

Jotta tarjonta säilyisi tuoreena, päivitämme diplomilistaa säännöllisesti. Voit myös ehdottaa listalle omia suosikkikirjojasi.

Lukuiloa!

Pieniä ja suuria elämäntarinoita Pieniä ja suuria elämäntarinoita

Menneitä maailmoja Menneitä maailmoja

Tarina kerrallaan Tarina kerrallaan

Ikisuosikkeja Ikisuosikkeja

Matka maailman ympäri Matka maailman ympäri

Ihmeellisiä ihmisiä Ihmeellisiä ihmisiä

Ota kevyesti Ota kevyesti

Kuka sen teki? Kuka sen teki?

Hämmästy, kummastu, kauhistu Hämmästy, kummastu, kauhistu

Rakastu runoon Rakastu runoon

Sukella sarjakuvaan Sukella sarjakuvaan

Tiedon lähteillä Tiedon lähteillä

Lasten- ja nuortenkirjoja aikuisille Lasten- ja nuortenkirjoja aikuisille