Esteettömät palvelut

 

Celian äänikirjat

Kenelle?

 

Onko fyysisen kirjan lukeminen sinulle tai läheisellesi hankalaa? Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin lukemiseste. Se voi olla esimerkiksi:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

 

Mikä on Celia?

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina.

Celia-kirjaston äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä yli 45 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan. Celian kokoelmaa voi selata ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa (vierailijakäyttö ilman kirjautumista).

 

Miten liityn asiakkaaksi?

Celian asiakkaaksi voi liittyä useimpien Keski-kirjastojen kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. 

Jos verkkopalveluiden käyttö ei luonnistu, monesta Keski-kirjastosta voi lainata myös Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai dvd-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Kysy palvelusta lisää lähimmästä kirjastostasi!

Kysy lisää

Mikäli olet epävarma oikeudestasi Celian palveluihin, ota yhteyttä lähimpään kirjastoon tai kysy suoraan Celian asiakaspalvelusta:

Puhelin: 0295 333 050

Sähköposti: palvelut@celia.fi

Lisätietoja :
www.celia.fi

Viittomakielinen kirjasto

E-kirjasto on avoin kaikille eikä sen käyttö edellytä kirjautumista. Kirjastosta löytyy viittomakielisiä videoita, jotka on puhuttu tai tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Sivusto toimii myös portaalina erilaisille viittomakielisille julkaisuille.

http://www.viittomakielinenkirjasto.fi/

Miten haen viittomakielistä aineistoa Areenasta?

  • Asiasanalla ’ viittomat ’ löytyy uudempaa aineistoa.
  • Asiasanalla ’ viittoma* ’ (katkaisumerkki) löytyy kaikki viittomakieleen liittyvä aineisto.

Keskikirjastoissa on viittomakieleen liittyviä DVD- ja VHS-videoita, moniviestimiä, nuotteja, kirjoja ja 1e-kirja.

Monikieliset kirjastot

Venäjänkielinen kirjasto
Русскоязычная библиотека

Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi voi ilmoittautua oman paikkakunnan kirjastossa. Kirjastossa täytetään ilmoittautumislomake ja tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys.

Kirjasto lähettää lomakkeen Venäjänkieliseen kirjastoon, jossa asiakkaalle tehdään lainaustunnus ja tunnusluku, ne ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse. Asiakas kirjautuu tunnuksillaan HelMet- tietokantaan www.helmet.fi ja tekee varauksen haluamistaan teoksista noutopaikkana Sello.

Venäjänkielinen kirjasto lähettää teokset asiakkaalle lainaussalkussa, josta löytyy eräpäiväkuitti. Asiakas voi noutaa lainaussalkun valintansa mukaan joko omasta kirjastostaan tai Postin pakettiautomaatista. Salkku palautetaan omaan kirjastoon tai pakettiautomaattiin. Palautus on maksutonta.

Lisätietoja saa lähimmästä kirjastosta.

Venäjänkielinen kirjasto Русскоязычная библиотека

Monikielinen kirjasto

Flerspråkiga biblioteket
Multilingual Library

Monikielisen kirjaston aineistoa voi tilata kaukolainaksi. Kaukolainatilauksen voi tehdä lähimmässä kirjastossa. Tilaus on maksuton.

http://www.kirjastot.fi/monikielinen-kirjasto