Kieli Kieli
suomi suomi English English
CELIAN ÄÄNIKIRJAT CELIAN ÄÄNIKIRJAT

 

Kenelle?

Onko fyysisen kirjan lukeminen sinulle tai läheisellesi hankalaa? Celian äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin lukemiseste. Se voi olla esimerkiksi:

  • näkövamma tai heikentynyt näkö
  • luki- ja/tai oppimisvaikeudet
  • kehitysvamma
  • liikkumiseen liittyvät esteet (esim. lihassairaus, reuma, heikentynyt lihaskunto)
  • kognitiivisiin taitoihin liittyvät ongelmat (esim. keskittymis- ja oppimisvaikeudet, ADHD, muistihäiriöt, afasia)
  • tilapäinen lukemiseste (esim. sairauden toipilasaika)

Mikä on Celia?

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina.

Celia-kirjaston äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan. Celian kokoelmaa voi selata ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa (vierailijakäyttö ilman kirjautumista).

 

 

Miten liityn asiakkaaksi?

Celian asiakkaaksi voi liittyä monen Keski-kirjaston kautta. Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta. Voit tarkistaa oman kuntasi kirjaston Celia-palvelut Celian karttapalvelusta (kelaa sivua ”Löydä lähin kirjastosi” -kohtaan).

Jos verkkopalveluiden käyttö ei luonnistu, monesta Keski-kirjastosta voi lainata myös Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai dvd-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Kysy palvelusta lisää lähimmästä kirjastostasi!

Kysy lisää

Mikäli olet epävarma oikeudestasi Celian palveluihin, ota yhteyttä lähimpään kirjastoon tai kysy suoraan Celian asiakaspalvelusta:

Puhelin: 0295 333 050

Sähköposti: palvelut@celia.fi

Lisätietoja :
www.celia.fi