E-kirjasto E-kirjasto

E-kirjat

Poika lukee e-lehteä

Keski-kirjastojen e-kirjat – kotona ja kirjastossa

Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata tällä hetkellä noin 2400 eri julkaisua e-kirjana tai e-äänikirjana. Kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. E-kirjat hankitaan kotimaiselta Ellibsiltä, joka on myös toteuttanut palvelun. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan pin-koodin. Kokoelman selaamiseen ei tarvita kirjautumista.

Lue lisää ja katso ohjevideot...

Naxos Spoken Word Library – kotona ja kirjastossa

Naxos Spoken Word Library –palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla.

Lue lisää...

Lisätietoja e-äänikirjoista yleensä löydät tämän linkin takaa.

E-musiikki ja soitonopetus

Rockway – kotona ja kirjastossa

Opiskele soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisilla Rockway-verkkokursseilla. Kirjastojen tarjoamassa valikoimassa on noin 40 kurssia alkeistasosta pidemmälle edistyneille harrastajille suunnattuihin kursseihin.

Lue lisää...

Naxos Music Library – kotona ja kirjastossa

Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu sisältää yli miljoona kappaletta klassista, jazzia ja maailmanmusiikkia ja on käytettävissä Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Kirjoita palveluun kirjastokorttisi asiakastunnus (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelu on mahdollista työasemilla, joissa on kuulokkeet, kovaääniset tai yleensä ääni käytössä. Musiikki on streaming-muodossa eli sitä voi ainoastaan kuunnella. Palvelusta täytyy muistaa myös kirjautua ulos, jotta seuraava käyttäjä pääsee palveluun sisään. 6 yhtäaikaista käyttäjää. 

Lue lisää...

Muut tietokannat

Jyväskylän kaupunginkirjaston koneilla käytössäsi on myös muita tietokantoja (RT Net, Oxford Music Online). Lue lisää...

E-lehdet

ePress - Keski-kirjastojen koneilla

ePress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana Keskisuomalainen, Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet sekä lähes kaikki Keski-Suomen paikallislehdet ja Suomen maakuntalehdet. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät kaksi vuotta. Lehtilista.

Lue lisää...

eMagz - Kotona ja kirjastossa

Etäkäyttöisiä kotimaisia aikakauslehtiä Keski-kirjaston kortilla.

Palvelussa ovat luettavissa muun muassa seuraavat lehdet: Suomen kuvalehti, Tekniikan maailma, Seura, Anna, Deko, Kotiliesi, Kaksplus ja Kamera. Lehden saa luettavaksi Keski-kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla.

Lue lisää...

PressReader - kirjastossa ja kotona

PressReader sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä 150 maasta ja noin 60 eri kielellä. Helppo tapa lukea esim. päivän Svenska Dagbladet, The Guardian, Corriere della Sera tai Washington Post. Mukana myös paljon aikakauslehtiä (kuten Elle, Vogue, Total Film, Mojo, Maxim).

PressReaderin etäkäyttö on uudistunut! Lue lisää.