Kirjallisuus

Keski-kirjastotMelkein tosi tarina

Mattias Edvardssonin esikoiskirja Melkein tosi tarina on jännitys-genressä, mutta se on myös kirja kirjoittamisesta ja tutkielma siitä, kuinka nuoruuden ihanteet ja haaveet murenevat. 

Kun kansa repesi kahtiaKansa repesi kahtia

Suomen sisällissotaa on kaunokirjallisuudessa kuvattu jo kohta 100 vuotta Hurskaasta kurjuudesta Sandraan ja lisää on tulossa.

Kohti KoreaaKohti Koreaa

Etelä-Korean eli helmikuun talviolympialaisten isäntämaan kulttuurista kiinnostuneille voi suositella palkittuja romaaneja Pidä huolta äidistä ja Vegetaristi.

MistelimurhaMistelimurha

Brittiläisen rikoskirjallisuuden grand old ladyltä P. D. Jamesiltä löytyi vielä suomennettavaa.

Blogistania Blogistania

Kotimaiset kirjabloggaajat ovat julkistaneet vuosittaisten kirjallisuuspalkintojensa saajat. Kotimaisen kirjojen suosikki oli Rosa Liksomin Everstinna, käännöskirjoista suosituin oli Hanya Yanagiharan Pieni elämä.

Täältä löytyvät kotimaisten kirjojen Blogistanian Finlandia -palkinnon ja käännöskirjojen Blogistanian Globalia -palkinnon äänestyksissä eniten pisteitä saaneet sekä Tieto- ja Kuopus-palkitut..

 

Ylen kirjakalenteri Ylen kirjakalenteri

Kirjastokaista Kirjastokaista

Ajankohtaisia videoita kirjallisuudesta Kirjastokaistalta

 

Kirjasampo Kirjasampo

Mitä lukisin seuraavaksi?

Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kirjasampo - kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Sarjakuva-Finlandia Sarjakuva-Finlandia

Sarjakuva-Finlandian palkintoehdokkaat on julkistettu. Voittajan valitsee emeritusprofessori Esko Valtaoja Tampere Kuplii -festivaaleilla 23.3.2018

Vuoden 2017 sarjakuvia.

Tulenkantaja Tulenkantaja

Tulenkantaja-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Palkinto myönnetään kirjailijalle, jonka teoksella tuomariston mukaan olisi mahdollisuudet menestyä ulkomailla. Palkinnon avulla kirjailija voi teettää teoksestaan näytekäännnöksiä ja matkustaa ulkomaille kirjamessuille sekä kirjallisuusagenttien ja kustantajien luo. Voittaja julkistetaan 24.3., tuomaristoa johtaa kirjailija Salla Simukka.
Edellinen voittaja oli Hanna Weselius: Alma!