Lukemalla lentoon 2017-2018 Lukemalla lentoon 2017-2018

Lukemalla lentoon - alakoulun lukudiplomi 

Eput
Toput
Kolkit-nelkit
Viikit-kuukit

Lukudiplomista Lukudiplomista

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu sinulle, peruskoulun 1.-6. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta. Pääset tutustumaan kirjallisuuden eri lajeihin: olipa kerran - satua, hiipivää jännitystä, karmivaa kauhua, hulvatonta huumoria, villiä fantasiaa ja iki-ihania klassikoita. Lukeminen on elämys!

Lukudiplomisuoritusta varten luetaan tai kuunnellaan vähintään kuusi kirjaa. Lukudiplomikirjat on koottu kirjalistoille, joista mieleisensä luettavan voi valita. Eri luokka-asteille on omat listansa. Verkkokirjastosta listat löytyvät yllä olevien linkkien takaa. Paperiversiot kirjalistoista jaetaan Jyväskylän 1.-4.-luokkalaisille koulussa, 5.-6.-luokkalaiset voivat tutustua listaansa täällä verkkokirjastossa. Halutessaan listan voi myös itse tulostaa: eput, toput, kolkit-nelkit, viikit-kuukit. Kaikki lukudiplomikirjat löytyvät Keski-kirjastojen kokoelmista. Osa teoksista löytyy myös äänikirjana, osa jopa E-kirjana.

Lukuvuonna 2017-2018 tarjolla on perinteisten kirjaryhmien lisäksi kaksi jokeriryhmää Monilukuinen arki ja Lue poika, lue! Molemmista ryhmistä voi valita yhden teoksen tai teoskokonaisuuden osaksi lukudiplomisuoritusta. Lukuiloa! 

Mikä lukudiplomi?    Ohjeita opettajille    Luetut kirjat - koontilista    Diplomipohjat: Lukudiplomi, Lukumestari, Supermestari