Lukemalla lentoon Lukemalla lentoon

Kaikki kirjat ovat lukudiplomikirjoja! Kaikki kirjat ovat lukudiplomikirjoja!

LUKUDIPLOMI UUDISTUU! SIVU ON TYÖN ALLA!

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu sinulle, peruskoulun 1.-6. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on innostaa lukemaan. Halutessasi voit suorittaa lukudiplomin opettajan ohjeiden mukaisesti. Joka tapauksessa: lukeminen on elämys!

Lukuvinkkejä löydät Keskikirjastojen lukudiplomisivuilta. Sivujen kirjankansivinkit johdattelevat luettavan äärelle vasemman reunan vinkkilistojen avulla. Voit valita luettavan omalle luokka-asteellesi suunnatuista lukuvinkeistä, mutta mikään ei estä sinua tarttumasta myös muuhun luettavaan. Lukuilo on ylimmillään, kun saa lukea omaa mielenkiintoaan sekä lukemisen tasoaan vastaavia kirjoja.

Itse valittu kirja ohjaa aktiiviseen lukemiseen. Hyvän kirjan löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä. Lukutaito onkin myös etsimistä ja löytämistä. Kirjaston henkilökunnalta voit kysyä apua niin verkkokirjaston käyttöön kuin sopivan luettavan löytämiseen. Myös kirjablogit, kaverin suositukset tai open apu voivat johdattaa hyvän kirjan äärelle. Lukea voi yksin tai yhdessä, kirjasta tai lukulaitteelta, fiktiota tai faktaa; kuuntele äänikirja tai nauti perinteisestä ääneenluvusta.

Kun löydät mieleisen kirjan, tarkista sen saatavuus omasta kirjastostasi. Mikäli kirjaa ei oman kirjastosi hyllystä juuri nyt löydy, tee kirjaan varaus. Varaaminen on maksutonta. Muista kuitenkin: nouda varattu kirja ajoissa kirjastostasi, näin vältät noutamatta jääneen varauksen maksut.

Lukusiivet-lukudiplomin lukemisen sujuvuutta kehittäviä lukuvinkkejä löydät Niilo Mäki Instituutin suosituksista. S2-oppijallekin löytyy lukuvinkkejä (tulossa syksyllä 2019). Kurkkaa myös Niilo Mäki Instituutin Lukusilta!

 

 

Mikä lukudiplomi?  Tulosta Lukudiplomi!  Luetut kirjat - koontilista