Kaikki kirjat ovat lukudiplomikirjoja! Kaikki kirjat ovat lukudiplomikirjoja!

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu sinulle, peruskoulun 1.-6. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on innostaa lukemaan. Halutessasi voit suorittaa lukudiplomin opettajan ohjeiden mukaisesti. Joka tapauksessa: lukeminen on elämys!

Lukuvinkkejä löydät Keskikirjastojen lukudiplomisivuilta. Sivujen kirjankansivinkit johdattelevat luettavan äärelle vasemman reunan vinkkilistojen avulla. Voit valita luettavan omalle luokka-asteellesi suunnatuista lukuvinkeistä, mutta mikään ei estä sinua tarttumasta myös muuhun luettavaan. Lukuilo on ylimmillään, kun saa lukea omaa mielenkiintoaan sekä lukemisen tasoaan vastaavia kirjoja.

Itse valittu kirja ohjaa aktiiviseen lukemiseen. Hyvän kirjan löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä. Lukutaito onkin myös etsimistä ja löytämistä. Kirjaston henkilökunnalta voit kysyä apua niin verkkokirjaston käyttöön kuin sopivan luettavan löytämiseen. Myös kirjablogit, kaverin suositukset tai open apu voivat johdattaa hyvän kirjan äärelle. Lukea voi yksin tai yhdessä, kirjasta tai lukulaitteelta, fiktiota tai faktaa; kuuntele äänikirja tai nauti perinteisestä ääneenluvusta.

Kun löydät mieleisesi kirjan, tarkista sen saatavuus omasta kirjastostasi. Verkkokirjastossa se hoituu kätevästi! Mikäli kirjaa ei oman kirjastosi hyllystä juuri nyt löydy, tee kirjaan varaus. Varaaminen on maksutonta. Muista kuitenkin: nouda varattu kirja ajoissa kirjastostasi, näin vältät noutamatta jääneen varauksen maksut.

Lukusiivet-lukudiplomin lukemisen sujuvuutta kehittäviä lukuvinkkejä löydät Niilo Mäki Instituutin suosituksista. Kurkkaa myös Niilo Mäki Instituutin Lukusilta!

 

 

Mikä lukudiplomi?  Tulosta Lukudiplomi!  Luetut kirjat - koontilista