Lukemalla lentoon 2018-2019 Lukemalla lentoon 2018-2019

Lukemalla lentoon - alakoulun lukudiplomi 

Eput
Toput
Kolkit-nelkit
Viikit-kuukit

Lukudiplomista Lukudiplomista

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu sinulle, peruskoulun 1.-6. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on herättää ja ylläpitää lukuintoa. Pääset tutustumaan kirjallisuuden eri lajeihin: olipa kerran - satua, hiipivää jännitystä, karmivaa kauhua, hulvatonta huumoria, villiä fantasiaa ja iki-ihania klassikoita. Lukeminen on elämys!

Lukudiplomikirjat on koottu kirjalistoille, joista mieleisensä luettavan voi valita. Lukudiplomisuoritusta varten luetaan tai kuunnellaan vähintään kuusi kirjaa. Valitse kirjalistalta viisi kirjaa, näistä jokainen eri ryhmästä. Kuudes kirja voi olla mikä tahansa kirja listalta tai listan ulkopuolelta. Kirjat voi lukea omalla äidinkielellään, voit myös pyytää kaveria tai aikuista lukemaan sinulle ääneen - lukuiloa kaksinverroin!

Eri luokka-asteille on omat kirjalistansa. Verkkokirjastosta listat löytyvät yllä olevien linkkien takaa. Painetut kirjalistat jaetaan Jyväskylän 1.-4.-luokkalaisille koulussa, 5.-6.-luokkalaiset voivat tutustua kirjalistaansa täällä verkkokirjastossa. Halutessaan listan voi myös itse tulostaa: eput, toput, kolkit-nelkit, viikit-kuukit. Kaikki lukudiplomikirjat löytyvät Keski-kirjastojen kokoelmista. Osa teoksista löytyy äänikirjana, osa jopa E-kirjana.

 

 

Mikä lukudiplomi?    Ohjeita opettajille    Luetut kirjat - koontilista    Diplomipohjat: Lukudiplomi, Lukumestari, Supermestari