Lukuhetki - kirjoja yhdessä luettavaksi Lukuhetki - kirjoja yhdessä luettavaksi

Lukuhetken otsikoiden alle on koottu vinkkejä perheen yhteisiin lukuhetkiin. Kirjat ovat pääosin kuvakirjoja ja ne sopivat koko perheelle, pienimmästä suurimpaan.

Kuvakirjoissa teksti ja kuva rakentavat yhdessä tarinaa. Tarina on yleensä sopivan lyhyt luettavaksi kokonaan yhden lukuhetken aikana. Toisinaan jo pelkät kuvat tarjoavat monia ihmettelyn aiheita. Parhaimpiin tarinoista halutaankin usein palata yhä uudelleen ja uudelleen.

Otsikot viittaavat kirjojen aihepiireihin. Suosittuja lasten kuvakirjojen aiheita ovat muun muassa ystävyys ja oppiminen, mutta kuvakirjat eivät kaihda vaikeitakaan aiheita. Joskus vaikeista asioista voikin olla helpompi keskustella lapsen kanssa juuri kirjan tuella. Hyvän kuvakirjan anti on runsas! 

Jokaista teosta kuvaa teoksen tietoihin kirjatut asiasanat. Esimerkiksi Vaikeita aiheita -otsikon alta löytyvä Poika ja Valas kertoo monien lastenkirjojen tavoin ystävyydestä, mutta myös yksinäisyydestä. Asiasanojen avulla voi lukuhetken kirjakoria laajentaa haluamaansa suuntaan.

Ystävyys Ystävyys

Ystävyys on lahjoista paras. Ystävä voi olla vanha tai nuori, pieni tai suuri. Ystävä on joku, johon voi luottaa. Joku, jota ajatellessa hymy hiipii kylään.

Tunteet Tunteet

Välillä tuntuu kurjalta, välillä kaikki naurattaa. Kurja olo kiukuttaa, ilo saa kaiken kehräämään. Tunnekin voi joskus olla hukassa. Sopivan kirjan kanssa hukkaan voi löytää ja tunne saa nimen.

 

Ennen vanhaan Ennen vanhaan

"Oliko maailma ennen mustavalkoinen?" Silloin joskus, vuonna kuus ja viis, oli kyllä aurinkokin keltainen. Moni muu asia oli toisin. Ei kaikki paremmin, ei kaikki huonommin. Toisin.

 

Vaikeita asioita Vaikeita asioita

Vaikeiden asioiden sanoittamiseen. Omien vahvistamiseen.

Opitaan uutta Opitaan uutta

Yksi, kaksi, kolme, sata. Aapeli, kaapeli, junarata.

 

Harrastukset Harrastukset

Lukuhetki kutsuu! Lukemisesta hyvä harrastus.

 

Perhe Perhe

Isä, äiti, mummi, ukki, sisko, veli - joulupukki? Kummi, kaima, tädin setä, pikkuserkku - kuka, ketä?

 

Opintielle Opintielle

Kuinka jännittävää onkaan aloittaa päiväkodissa. Mitähän eskarissa tehdään? Uusien asioiden kohtaaminen on helpompaa, kun on saanut yhdessä aikuisen kanssa niihin etukäteen tutustua. Kun eskarikuume nousee, on lukuhetken aika!