Lukemalla lentoon Lukemalla lentoon

Innostu lukemaan! Innostu lukemaan!

LUKUDIPLOMI UUDISTUU! SIVU ON TYÖN ALLA!

Alakoulun lukudiplomi on suunnattu sinulle, peruskoulun 1.-6. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on ennen kaikkea innostaa lukemaan! 

Kaikki kirjat ovat lukudiplomikirjoja! Lukuvinkkejä löydät Keskikirjastojen lukudiplomisivuilta. Voit valita luettavan omalle luokka-asteellesi suunnatuista lukuvinkeistä, mutta mikään ei estä sinua tarttumasta myös muihin lukuvinkkeihin. Lukuilo on ylimmillään, kun saa lukea omaa lukemisen tasoaan vastaavia kirjoja.

Itse valittu kirja ohjaa aktiiviseen lukemiseen. Hyvän kirjan löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä. Lukutaito onkin myös etsimistä ja löytämistä. Etsiminen kannattaa: löytäminen palkitsee! Kirjaston henkilökunnalta voit kysyä apua niin verkkokirjaston käyttöön kuin sopivan luettavan löytämiseen. Myös kirjablogit, kaverin suositukset tai open apu voivat johdattaa hyvän kirjan äärelle. Lukea voi yksin tai yhdessä, kirjasta tai lukulaitteelta, fiktiota tai faktaa; kuuntele äänikirja tai nauti perinteisestä ääneenluvusta. Usko tai älä, lukeminen on elämys!

Kun löydät mieleisen kirjan, tarkista sen saatavuus omasta kirjastostasi. Mikäli kirjaa ei oman kirjastosi hyllystä juuri nyt löydy, tee kirjaan varaus. Varaaminen on ilmaista. Muista kuitenkin: nouda varattu kirja ajoissa kirjastostasi, näin vältät noutamatta jääneen varauksen maksut. Kun olet lukenut lukudiplomia varten vaaditut 6 kirjaa, et malta enää lopettaa!

Lukusiivet-lukudiplomin lukemisen sujuvuutta kehittäviä lukuvinkkejä löydät Niilo Mäki Instituutin suosituksista (tulossa). S2-oppijallekin löytyy lukuvinkkejä (tulossa). Kurkkaa myös Niilo Mäki Instituutin Lukusilta!

Mikä lukudiplomi?  Tulosta Lukudiplomi!  Luetut kirjat - koontilista