Naxos Music Library Naxos Music Library

Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu sisältää yli miljoona kappaletta klassista, jazzia ja maailmanmusiikkia ja on käytettävissä Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. 

Naxos Music Library on mahtava musiikkipalvelu, mutta sen käyttö saattaa vaatia pientä totuttelua. Näillä ohjeilla pääset alkuun, niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin.

Tietokoneella:

  1. Mene osoitteeseen https://jkl.naxosmusiclibrary.com/
  2. Kirjoita kirjastokorttisi numero kohtaan Enter your Library Card Number ja klikkaa Login.
  3. Etsi haluamaasi musiikkia kirjoittamalla hakusanoja Keyword Search –hakulaatikkoon tai käytä Advanced Search –lomaketta. Tai valitse vasemman reunan valikosta People, ja voit selata säveltäjiä (Composers) tai esittäjiä (Artists). Valikoimaa voi tutkia myös eri musiikkityylien (Categories) tai levymerkkien (Labels) mukaan.
  4. Kun olet valinnut toistettavan teoksen, paina vielä kappalelistauksen yläpuolella olevaa Play-symbolia (oikealle osoittava kolmio ympyrän sisällä).
  5. Kun lopetat, muista kirjautua ulos! Yläreunassa on Log-Out-teksti. Siitä painamalla vapautat lisenssisi muiden käyttöön.

Naxos Music Library mobiililaitteella

Naxos Music Librarya voi käyttää myös mobiililaitteilla. Android- ja iOS-laitteilla voit myös käyttää erillistä mobiilisovellusta. Sovelluksen käyttö vaatii erillisen käyttäjätunnuksen:

Kirjaudu tietokoneella ja kirjastokorttisi numerolla osoitteessa https://jkl.naxosmusiclibrary.com/
Klikkaa vasemman reunan Playlists-painiketta. Aukeavan sivun yläreunassa Student/member playlists account –tekstin perässä on linkki Sign up, klikkaa sitä.
Linkin takaa aukeavaan lomakkeeseen syöttämäsi sähköpostiosoite ja salasana toimivat kirjautumistunnuksinasi Naxos Music Libraryn mobiilipalvelussa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät, paina nappia Register New Account Now. Sitten voit kirjautua ulos palvelusta.

Saat sähköpostiisi viestin rekisteröitymisen vahvistamista varten. Klikkaa siinä olevaa linkkiä Activate Naxos Music Library Student / Member Playlist Account Now.
Lataa mobiililaitteeseesi sovellus Naxos Music Library (NML) App Storesta (iPhone, iPod, iPad) tai Google Playsta (Android-laitteet).
Käynnistä sovellus ja kirjaudu juuri luomillasi tunnuksilla: username = sähköpostiosoite, password = salasana. Muista uloskirjautuminen myös mobiilisovelluksessa!

Voit luoda ja käyttää soittolistoja mobiilisovelluksessa. Soittolistatoiminto toimii myös tietokoneella: kirjaudu ensin kirjastokorttisi numerolla palveluun sisään ja klikkaa sitten Playlists-painiketta. Aukeavassa ikkunassa klikkaa Student/member playlists account –linkkiä. Kirjaudu mobiilipalvelua varten luomillasi tunnuksilla. Tietokoneella luomasi soittolistat ovat käytettävissäsi mobiilisovelluksessa ja päinvastoin. 

Hyviä hetkiä musiikin parissa!