Naxos Spoken Word - äänikirjoja Naxos Spoken Word - äänikirjoja

Naxos Spoken Word Library -palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain.

Palveluun voi kerrallaan olla kirjautuneena yhtäaikaisesti neljä henkilöä. Palvelua voi käyttää Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. 

Naxos Spoken Word Library -palveluun

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Ohjeet:

1. Mene osoitteeseen http://JKL.NaxosSpokenWordLibrary.com 

2. Kirjoita kirjastokorttisi numero kohtaan Enter passcode (vasen yläkulma)

3. Etsi haluamaasi aineistoa kirjoittamalla hakusanoja Keyword Search hakulaatikkoon tai käytä Advanced Search -lomaketta.Voit myös selata kielen, lukijan (Readers / Actors), kirjailijan (Authors) tai kustantajan (Publishers) mukaan.

4. Kun olet valinnut toistettavan teoksen, sinun täytyy vielä valita toistettavat kappaleet ruksilla. Voit myös valita kaikki painamalla nappia Play all (vasen palsta kansikuvan alapuolella). Play selections -nappia painamalla aukeaa varsinainen soitinikkuna. Soitinikkuna pysyy auki ja toistaa teoksen, vaikka teet uusia hakuja. Jos haluat jatkaa kuuntelua myöhemmin, voit tehdä äänikirjaan kirjanmerkin napauttamalla kirjanmerkkisymbolia​. Palvelussa näkyy omien kirjanmerkkien lisäksi kaikkien muiden Keski-kirjastojen -käyttäjien tekemät kirjanmerkit

5. Kun lopetat, muista kirjautua ulos! Yläreunassa on punaisella pohjalla Log-Out-teksti. Siitä painamalla vapautat lisenssisi muiden käyttöön. Palvelussa on tunnin aikakatkaisu.

Naxos Spoken Word toimii myös mobiilisovelluksena

iOS- ja Android-laitteilla palvelua voi käyttää NSWL-sovelluksella, jonka löydät laitteesi sovelluskaupasta. Sovellukseen voit myös tallentaa äänikirjoja kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä. HUOM! Aiempien yhteistunnusten sijaan NSWL-sovelluksen käyttö edellyttää nyt henkilökohtaisen käyttäjätilin luontia. Toimi näin:

  1. Mene Naxos Spoken Word Libraryn sivulle.
  2. Syötä Keski-kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) ja klikkaa Login.
  3. Klikkaa  Create Student/member account linkkiä. Anna vaaditut tiedot. Saat vahvistuksen rekisteröitymisestä sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan.
  4. Lataa mobiililaitteesi sovelluskaupasta NSWL-sovellus.
  5. Kirjaudu sovellukseen luomallasi käyttäjätunnuksella ja nauti äänikirjoista.
  6. Muista sulkea sovellus, kun olet lopettanut kuuntelemisen. Palveluun voi olla kirjautuneena kerrallaan vain rajoitettu määrä kuuntelijoita.