Ohje - Omat sivut & Omat tiedot Ohje - Omat sivut & Omat tiedot

Palveluun kirjautuneena sinulla on seuraavat sivut käytössäsi:

 

 

 

 

 

 

Maksuni (euro-kuvake)

Näet mitä ja miksi asiointimaksuja on kertynyt. Jos 10€ maksuraja ylittyy, menetät lainausoikeutesi kaikissa Keski-kirjastoissa, kunnes maksut on suoritettu. Maksuja otetaan vastaan kaikissa Keski-kirjastoissa riippumatta siitä, missä ne ovat syntyneet. Verkon kautta maksaminen on mahdollista osalle Keski-kirjastojen kunnista.

Verkkomaksaminen

 • Voit maksaa verkossa jos kaikki maksusi ovat Hankasalmelta, Jyväskylästä, Jämsästä, Laukaasta, Luhangasta, Toivakasta, Uuraisilta tai Äänekoskelta. (Tai valiten ne, jotka ovat näistä kunnista). Muita kuntia tulossa mukaan myöhemmin.
 • Kuntakohtainen minimimaksu on 1,00 €.
 • Omissa tiedoissa täytyy olla sähköposti.
 • Palvelun tuottaa jyväskyläläinen Paytrail.
 • Verkkopankissa käymisen jälkeen pitää palata takaisin verkkokirjastoon, jotta maksut poistuvat tiedoistasi. Palaaminen tapahtuu automaattisesti, jos selainta ei suljeta kesken.
 • Vaikka maksu jää hetkeksi näkyviin yläreunan palkkiin, se on poistunut tiedoistasi. Palkki päivittyy, jos kirjautuu ulos verkkokirjastosta ja takaisin.
 • Jos olet maksujen maksamisen jälkeen yhä lainauskiellossa tai maksut eivät poistuneet maksamisesta huolimatta, laita palautetta palautelomakkeen kautta.

Lainani - uusinta (kirja-kuvake)

Voit selata lainojasi ja uusia niitä. Lainat ovat eräpäivän mukaisessa järjestyksessä. Jos sinulla on alle 15-vuotiaita huollettavia, näet ja voit uusia myös heidän lainansa. Lapsen tietoihin on kirjastossa täytynyt tallentaa PIN-koodi.

Varaukseni (kirjanmerkki-kuvake)

Voit selata omia varauksiasi ja muokata tai poistaa niitä. Noudettavissa olevaa varausta ei voi poistaa verkkokirjastossa. Jos sinulla on alle 15-vuotiaita huollettavia, näet ja voit muokata heidän varauksiaan. HUOM! Jos et halua että varaus tulee lomasi aikana, voit muuttaa varauksen alkamispäivän loman jälkeen. Tämä ei muuta paikkaasi jonossa.

Omat tiedot (ukkeli-kuvake)

 • Voit muuttaa osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
 • Nimenmuutokset voit tehdä vain asioimalla kirjastossa. Ota mukaasi valokuvalla ja henkilötunnuksella varustettu henkilötodistus.
 • Täällä voit sallia, että kirjasto tallentaa lainahistoriasi omaan käyttöösi. 
 • Kirjastokortin pin-koodin voi vaihtaa verkkokirjastossa. Sen vaihtamiseen tarvitaan myös vanha pin-koodi.
 • Jos olet unohtanut pin-koodisi, käytä Unohditko PIN-koodisi -linkkiä. Voit käyttää sitä myös, jos sinulla ei ole ollut aiemmin PIN-koodia. Toiminto vaatii, että tiedoissasi on sähköpostiosoite.
 • Jos olet liittänyt korttiin käyttäjätunnuksen, voit kirjautua sillä, unohtuneesta pin-koodista huolimatta. 
 • Uusia käyttäjätunnuksia ei voi tehdä enää (muutos 10/2015)
 • Voit muuttaa sivustolla näkyvää nimeä (esim. jättämissäsi arvioinneissa)

Viestiasetukset (Omat tiedot -sivulla)

Kirjastosta tulevat ilmoitukset voi kunkin saada vain yhdellä tavalla (esim. noutoilmoitukset vain sähköpostina tai tekstiviestinä, ei molempia)

Eräpäivämuistutus lähtee kaikille joilla on aktiivinen sähköposti. Oletuksena se lähtee 3, 2 ja 1 päivää ennen eräpäivää, mutta asetusta voi muuttaa (1-5 päivää) Omat tiedot -sivun viestiasetuksissa. Asettamalla arvoksi 0, eräpäivämuistutusta ei lähde ollenkaan. Eräpäivämuistutus ei maksa asiakkaalle mitään.

 

Viestit (kirje-kuvake)

Voit lukea kirjaston lähettämiä viestejä. Esim. Uutuusvahtiin tärpänneitä teoksia.

Omat jutut (tähti-kuvake)

Omat jutut sisältää mm. hyllyn, joka on oma muistilistasi kirjastoaineistosta. Hyllyn sisältö säilyy ja tiedot tallentuvat myöhempää käyttöä.

Saman tähti-kuvakkeen takana myös:

Tallennetut haut ja Uutuusvahti

Omat jutut (hylly) -sivulla näet tallentamasi haut. Voit tallentaa tekemiäsi hakuja myöhempää käyttöä varten, kun sivulla on Tallenna haku -toiminto. Hakutuloksessa voit klikata Tallenna haku, jolloin haku tallentuu myöhempää tarkastelua ja päivityksiä varten. Jos valitset samalla valinnan Uutuusvahti, saat joko sähköpostiisi tai verkkokirjaston viestit-sivulle ilmoituksen, jos hakuusi on osunut uusi teos.

Arviointini ja tagini

Omat jutut (Hylly) -sivulla näet, mitä merkintöjä olet tehnyt teoksiin, ja voit muokata tai poistaa niitä.