Pressreader Pressreader

PressReader - kirjastossa ja kotona

PressReader sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä 150 maasta ja noin 60 eri kielellä. Helppo tapa lukea esim. päivän Svenska Dagbladet, The Guardian, Corriere della Sera tai Washington Post. Mukana myös paljon aikakauslehtiä (kuten Elle, Vogue, Total Film, Mojo).

PressReaderin etäkäyttö:

Katso video tai lue ohje: 

  1. Osoitteessa pressreader.com klikataan (oikea ylänurkka) Sign In.
  2. Avautuvasta valikosta valitaan Library and Group.
  3. Select Library -valikosta valitaan Keski Libraries 
  4. Kohtaan Library card number syötetään Keski-kirjastojen kirjastokortin numero ja PIN-kohtaan kirjastosta saamasi nelinumeroinen PIN-koodi.
  5. Tiettyä lehteä voi hakea oikeasta yläkulmasta (Search publications). Vasemman yläkulman (kolme viivaa) kuvakkeen kautta pääsee lehtien selailuun (maan, kielen, kategorian eli aihepiirin ja tyypin eli sanoma- vai aikakauslehti mukaan)

A young man enjoys an e-book on his iPad.

PressReaderin oma sovellus


PressReaderiä voi käyttää selaimen lisäksi myös tablettiin asennettavalla sovelluksella, joka on saatavissa useille alustoille. PressReader-sovelluksessa lehden lukeminen on kätevämpää kuin selaimessa. Sovelluksessa voit myös ladata lehtiä itsellesi myöhempää lukemista varten. Hae sovellus tästä.

HUOM! PressReaderin sovellukseen voi nyt kirjautua kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Erillisiä tunnuksia ei siis tarvita enää. Ensimmäisellä kerralla on annettava sähköpostiosoite ja luotava salasana.


Usein kysyttyä

Miksi PressReader kysyy joskus maksua lehdistä?

Jos kirjautuminen ei ole voimassa, PressReader pyytää maksua lehdistä. Voit aktivoida kirjautumisen kahdella tapaa. Mene käymään kirjastossa, kirjaudu laitteellasi kirjaston langattomaan verkkoon ja avaa PressReaderin nettisivu tai sovellus. Näin saat palvelun taas käyttöösi kolmeksi päiväksi. Toinen tapa on kirjautua palveluun kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Varmista myös, että HotSpot-käyttö on päällä: Jos käytät PressReaderia selaimessa, tarkista että kahvikuppi-ikoni sivuston yläreunassa on vihreä. Jos se ei ole, klikkaa sitä ja näin aktivoi HotSpot. Jos käytät PressReaderia sovelluksessa, mene asetuksiin kohtaan HotSpots ja laita HotSpot päälle. Jos lehtiä ei sittenkään pääse lukemaan, kirjaudu ulos ja uudestaan sisään.

Miksi PressReaderissa lukemani lehden tilaus ei ole jatkunut?

PressReaderin lehtiä tulee ja häviää kokoelmista kesken vuottakin. Esimerkiksi kustantaja saattaa vetää lehtensä pois kirjastojakelusta. Mitään ilmoitusta tästä ei tule kirjastolle.

Saan PressReaderiin kirjautuessani ilmoituksen, että tunnuksellani on jo kirjauduttu sisään. Mitä teen?

Joissakin tapauksissa PressReader ilmoittaa sisäänkirjautumisen yhteydessä This social account is already in use on PressReader for sign in. Sign out and then sign in through your social network, go to the "Manage Account" page and uncheck "Allow sign in" there. Sisäänkirjautuminen ei tällöin onnistu. Ongelma ratkeaa, kun tyhjennät käyttämäsi selaimen välimuistin ja poistat evästeet.