Haluatko soittaa?

Haluaisitko soittaa, mutta sinulla ei ole soitinta eikä sopivaa tilaa? Ei hätää, kirjasto auttaa tässäkin asiassa!

About Music Practice Rooms in Jyväskylä Main Library, click here.

Soitonharjoitteluhuoneet

Jyväskylä:

Pääkirjaston musiikkiosastolla on neljä varattavaa asiakaskäyttöön tarkoitettua äänieristettyä soitonharjoitteluhuonetta:

Bändi- ja karaokehuone Kompissa on bändisoittimien (elektroakustinen metallikielinen kitara, sähkökitara ja -basso, keyboard, sähkörummut, laulumikrofoni) lisäksi karaokelaitteet ja Cubase-äänitysohjelma. Huoneessa voi myös harjoitella laulua ja soittoa Rockway-videokurssien avulla.

Isossa huoneessa on akustinen piano ja kitara.

Soitonharjoittelu 1:ssä on akustinen piano ja kitara. 

Soitonharjoittelu 2:ssa on sähköpiano (Roland HP-505), akustinen kitara ja vasenkätinen kitara.

Omia akustisia soittimia voi myös soittaa ja musiikin neuvonnasta voi lainata Zoom H6-äänityslaitteen harjoitteluhuoneisiin.

Harjoitteluhuoneiden käyttö on maksutonta. Tarkista varaustilanne ja -ohjeet täältä.

Äänekoski: Pääkirjaston soitonharjoitteluhuone sijaitsee musiikkiosaston yhteydessä kirjastotalon alakerrassa. Tilassa on akustinen piano, sähköinen kosketinsoitin ja nailonkielinen kitara. Myös omia akustisia soittimia voi käyttää. Tila on käytettävissä ajanvarauksella. Aikoja (ja ovenavaajaa) voi kysellä niin lainausosastolta kuin musiikkiosastoltakin, joko tiskiltä, sähköpostilla tai puhelimitse numeroista 0206323282 ja 0206323284. Harjoitteluhuoneen käyttö on maksutonta.

Lainattavat soittimet

Moniin Keski-kirjastoihin on hankittu lainattavia ukuleleja. Vaikka oman kirjastosi kokoelmiin ukulele ei kuuluisi, ei hätää: seutuvarauksella saat ukulelen siihen kirjastoon mihin haluat. Katso ukulele-tilanne täältä.

Muita musisointimahdollisuuksia Keski-kirjastoissa

Keuruun pääkirjastossa on piano kirjastosalissa. Sitä saa soittaa ja käyttää sopimuksen mukaan soitonharjoitteluun myös aukioloaikojen ulkopuolella. Myös Multian kirjastossa olevaa pianoa saa soittaa.

Konginkankaan kirjastossa on sijoitettuna Räihän kyläyhdistyksen vanha 1930-luvun harmooni, jota saa soittaa.

Laukaan pääkirjaston tiloissa on Ala-Keiteleen musiikkiopiston omistama flyygeli, joka on käytettävissä konsertteihin.

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen