Tietokirjallisuus

Kirjoja populaarielokuvista

Keski-kirjastotPopulaarielokuvista

Pidätkö pop-kulttuurista? Haluatko syventyä nostalgisiin elokuviin?

Elämäni kirjakauppiaana

Keski-kirjastotElämäni kirjakauppiaana

"Minulla on varaa olla epäkohtelias asiakkaille, jotka ovat epäkohteliaita minulle."

Sattumalla on osuutensa historiassa

Keski-kirjastotHistoriallisia kohtaamisia

Olisiko syntynyt vallankumousta, elleivät Che Guevara ja Fidel Castro olisi törmänneet juhlissa Mexico Cityssä?

Eduskunta

Keski-kirjastotEduskuntatyö

Juuri valitut kansanedustajat ovat aloittamassa arvokasta työtään. Millaiseen työpaikkaan uudet edustajat ovat päässeet?

Kohta salamoi ja ukkostaa Kohta salamoi ja ukkostaa

Seija Paasonen Taitelijoiden taivaat

Meteorologi Seija Paasonen vie lukijat maalausten maailmaan aistimaan säätiloja, vuoden- ja vuorokaudenaikoja, pilviä, lumi- ja jääpeitteitä, vesistöjä ja sateita, veden puuttumista, tulvia, kuutamoita, tähtitaivaita, revontulia, auringonlaskuja ja -nousuja ja ennen muuta pilviä.

Kirja on jaettu neljään osaan vuodenaikojen mukaan, joissa tärkeässä osassa ovat kuvat maalauksista, tunnetuista ja hieman tuntemattomimmista maisemien tutkielmista. 

Yle Areenasta voit kuunnella neliosaisen sarjan, jossa Seija Paasonen tarkastelee maalausten kautta tyypillisiä sään ja luonnon ilmiöitä eri vaiheessa vuotta. 

Yle Areenaan sarjaan Taiteilijoiden taivaat

Seija Paasosen Taitelijoiden taivaat Keski-kirjastojen kokoelmassa

Kaiken maailman kartat Kaiken maailman kartat

Maailma piirtyy kartoille pienennetyssä koossa viivoin, värein ja erilaisin havainnekuvin. Karttojen avulla löytyy mittakaavasta riippuen iso ja pienet paikat, sijainnit, etäisyydet ja reitit, väestötiheydenkin voi päätellä.

Karttoja on paikalliskarttoja, maastokarttoja, matkailukarttoja, tiekarttoja, historiallisia karttoja, maailmankarttoja, tähtikarttoja...

Katso kaikki kokoelmamme kartat asiasanalla kartat.

Viilenny kirjalla Viilenny kirjalla

Kesän helleaikaan on hyvä viilentyä tutustumalla hyiseen, ikuisen jään ilmastoon. Kirjaston kokoelmista löytyy valokuvateoksia, joiden kuvat välittävät sinisen kylmyyden tuntumaan jopa iholla. 

Alueeseen voi tutustua myös rohkeiden tutkimusmatkailijoiden kautta, jotka raakaa ilmastoa uhmaten lähtivät kohti merentakaista pohjoista, tietämättä mikä heitä on vastassa. 

 

Katso kaikki tietokirjat asiasanalla arktinen alue.