Kirjastoja taas avoinna

Kirjastot saivat avata tilojaan 1.6. alkaen. Monia palveluja on yhä rajoitettu. Lue poikkeuksista tästä artikkelista.

Lohikäärmeradio -podcast

Kautta Gandalfin parran! Mikäli olet kaivannut podcastia fantasiakirjallisuudesta, on teleporttisi tuonut sinut oikeaan osoitteeseen.

Maailman lehdet kotisohvalle PressReaderillä

PressReader sisältää sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä 150 maasta ja noin 60 eri kielellä.

Rockway - soitonopettaja verkossa

Kirjastojen ollessa suljettuina Keski-kirjastoilla on tarjota musiikin ystävälle soitonopetusta ja klassista musiikkia.

Äänikirjoja englanniksi

Keski-kirjastojen asiakkaat voivat kuunnella Naxos Spoken Word Library –palvelun äänikirjoja. Suurin osa Naxoksen tarjoamista äänikirjoista on englanniksi. Mukana myös kielikursseja.

Finna.fi on kirjastojen yhteinen haku

Eikä vain kirjastojen vaan myös arkistojen ja museoiden. Finna onkin varsinainen aarreaitta. Tässä muutamia vinkkejä.

eMagz: lue e-lehdet kotona

Tutustu suosittuun eMagz-aikakauslehtipalveluun. Nyt uusia lehtiä, kuten Apu, Erä, Gloria, Kamera ja Me Naiset. Sulun aikana myös HS ja Maaseudun tulevaisuus.

Jyväskylään kaksi uutta omatoimikirjastoa

Palokan ja Vaajakosken aluekirjastojen aukesivat omatoimikirjastoina. Samalla ikärajat poistuvat Jyväskylän omatoimikirjastoista.

Pakkaa kortti mukaan

Jos mökkeilet Keski-Suomessa, Keski-kirjastokortti käy myös mökkikunnassasi. Lomalla lainatut kirjat palautat mihin tahansa Keski-kirjastoon. Muista myös, että kortilla voi lainata e-kirjoja ja e-lehtiä, vaikka ulkomailta.

Kolme kysymystä lukemisesta

Lue sitä, mistä tykkäät! Tämä ja muita hyviä vinkkejä Kolme kysymystä lukemisesta -sarjan videoilla.

Tilaa tapahtumille!

Jyväskylän kaupungin pääkirjaston uudistuksen myötä saatiin lisää monikäyttöisiä ja taipuisia tapahtumatiloja.