Siivet kantavat - Yläkoulun lukudiplomi Siivet kantavat - Yläkoulun lukudiplomi

Yläkoulun lukudiplomi on suunnattu erityisesti sinulle, peruskoulun 7.-9. luokan oppilas. Lukudiplomin tavoitteena on ennen kaikkea herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta – innostaa ja kannustaa lukemaan! Jos haluat diplomin suorituksesta tunnustusta, sovi asiasta oman opettajasi kanssa.

Lukudiplomin kirjalistoilta löydät monenlaista luettavaa. Osa kirjoista löytyy äänikirjana, käännetty teos kannattaa joskus lukea alkuperäiskielellä. Joitain kirjoista voit lukea nyt myös e-kirjana!

Kirjaryhmien otsikot ovat vain suuntaa antavia – tartu siis rohkeasti teokseen, joka herättää mielenkiintosi! Kirjoista karmivimpiin kiinnitimme tagin 'ei-herkkänahkaisille'. Niiden lukemisen voit halutessasi jättää yhdeksännelle luokalle.

Jotta tarjonta säilyisi tuoreena, päivitämme listoja lukuvuoden varrella. Myös sinä voit vaikuttaa listan muuttuvaan tarjontaan: käy tähdittämässä listan teoksia verkkokirjastossa! Paljon tähtiä saaneet kirjat pysyvät listalla, vähemmälle jääneet tippuvat pois. Voit myös tarjota listalle omia ehdokkaitasi. Samalla kannattaa kertoa, jos joku listan kirjoista joutaisi mielestäsi kokonaan pois yläkoulun lukudiplomista.

Kerrothan kaverillekin hienosta elämyksestä – tai varoita häntä kauheasta kokemuksesta: kirjaa oma arviosi kirjasta verkkokirjastoon!

Ohjeita verkkokirjaston käyttöön löydät täältä.

 

Muissa maailmoissa Muissa maailmoissa

Sinä ja minä Sinä ja minä

Kevein askelin Kevein askelin

Aikakoneessa Aikakoneessa

Selviytyjät Selviytyjät

Kylmiä väreitä Kylmiä väreitä

Tiedon lähteillä Tiedon lähteillä

Elävästä elämästä Elävästä elämästä

Runoratsu satumaassa Runoratsu satumaassa

Elämäni, noloako? Elämäni, noloako?